• Vreugde na de plaatsing voor het WK.
• Vreugde na de plaatsing voor het WK. Foto: Bas Kaligis

Henk Vuik junior pakt ticket voor WK

krimpen aan den ijssel • Karttalent Henk Vuik junior heeft vorig weekend het felbegeerde ticket voor het WK in Le Mans binnengesleept.

Met twee vierde plaatsen tijdens de laatste ronde van het Nederlands kampioenschap IAME X30 -op het circuit in Emmen- sloot hij het seizoen goed af.

In de Mini Parilla 60-klasse eindigde hij in het algemeen klassement als vierde en dus mag het 11-jarige karttalent uit Krimpen aan den IJssel zich in oktober in Frankrijk meten met 150 andere jonge karters. De Krimpenaar uit de stal van PdB Racing kijkt nu al uit naar de race die over een maand wordt verreden op het circuit van Le Mans. "We gaan met het team nog anderhalve week trainen op het circuit in Frankrijk. Samen met René Lammers, mijn teamgenoot en kampioen in het NK, ga ik me zo goed mogelijk voorbereiden op het WK."

Ook vader Henk Vuik senior, die zelf jaren heeft geracet en de kartsport als geen ander kent, kijkt er naar uit. "We gaan voor een plekje in de finale. Daarna zien we wel hoe ver we kunnen komen. Het is nu vooral belangrijk dat hij erbij is en dat hij die ervaring opdoet. In Le Mans staan de beste karters van zijn leeftijd aan de start. Mooi dat hij zich in zo'n sterk deelnemersveld mag bewijzen." Volgend jaar maakt Henk de stap van de Mini's naar de junioren. "Dat zal in het begin even wennen zijn", verwacht Henk senior. "Hij rijdt dan in een grotere, zwaardere kart tegen jongens met meer ervaring. Hij moet ook fysiek sterker worden, maar daar werken we aan." Toch verwacht Henk senior dat zijn zoon het ook bij de Junioren snel oppakt. "Hij is heel technisch en weet altijd de goede lijnen te vinden. Ik sta redelijk ontspannen langs de baan."