Eerste ronde bekercompetitie gespeeld

regio • De eerste ronde van de bekercompetitie zit erop. DCV, Lopik, Haastrecht en Bergambacht bekeren verder.

Tweedeklasser DCV won op eigen veld in een aantrekkelijke wedstrijd met 4-2 van Pelikaan uit Zwijndrecht. De doelpunten kwamen op naam van Johan van Wageningen, Fievel Meijer, Patrick Groen en Tom Vervoort.

SV Lopik bekert verder dankzij een 6-0 zege op Vianen, dat al snel met tien man kwam te staan. Jordy Keja zorgde voor de 2-0 ruststand. Ardy de With (2x) en Abdel Tufi (2x) schoten in de tweede helft raak. "We zijn goed bezig," merkte een tevreden Lopik-trainer Bertus van Schaik op. Ook Haastrecht kan zich opmaken voor de volgende bekerronde. Het Woerdense VEP werd met 7-1 verslagen.

Bergambacht boekte zijn derde grote bekerzege tegen wederom een zwakke tegenstander. Het nog ongeslagen – en sterker geachte - Kamerik leed op sportpark Hofkamp een 7-1 nederlaag.

Van de overige ploegen beleefde vv Schoonhoven een slechte generale voor de competitie. De blauw-witten moesten hun meerdere erkennen in streekgenoot Cabauw: 0-2. Daar had niemand op gerekend op het Hofland-sportpark.

Spirit bleef met lege handen achter bij Nieuw-Lekkerland. De 'Kanaries' verloren met 2-1. Ze waren door een eerdere nederlaag tegen DONK reeds kansloos voor een vervolg in de bekerstrijd. Ondanks de 0-2 nederlaag speelde FC Perkouw tegen het sterke Waddinxveense Be Fair zijn beste wedstrijd uit de oefenperiode. De Perkouwenaren misten enkele basiskrachten. Lekkerkerk verloor met 2-1 in Kralingseveer van CKC.

Ammerstol-trainer Rieny Looren de Jong is niet te benijden. Zijn ploeg kreeg in drie bekerwedstrijden 29 goals (!) tegen. In Krimpen aan de Lek gingen de rood-witten met 12-3 onderuit. Dilettant had geen medelijden en stond bij rust reeds met 6-0 voor. Ammerstol kwam na de pauze terug tot 7-3, maar moest daarna nog vijf treffers incasseren. Vrijwel elke aanval was raak.

Ook Gouderak kreeg een pak slaag. Op eigen veld verloor de ploeg van trainer Raymond Noordam met maar liefst 2-8 van SC Woerden.

Stolwijk speelde in Bodegraven met 1-1 gelijk tegen Rohda'76, dat verder bekert. In de slotfase scoorde Rohda'76. Nick Teeuwen schoot het elftal van Robin van der Hulst weer langszij.

Benschop verloor in Wilnis kansloos met 3-0 van CSW. De Benschoppenaren misten de vaste voorhoede, waardoor van enige stootkracht geen sprake was.