Coopertest bij Avantri

schoonhoven • Avantri Schoonhoven houdt woensdag 18 september (20.00 uur) voor belangstellenden een Coopertest op het sportcomplex.

Deelnemers proberen in 12 minuten een zo groot mogelijke afstand te lopen. Hoe groter de afstand, des te beter de conditie. Door regelmatig een coopertest te lopen kan de conditie worden gemeten. Avantri organiseert deze testmogelijkheid elk voor- en najaar. Inschrijven kan op de avond zelf tot 30 minuten voor de start (20.00 uur). Er is een gezamenlijke warming-up; de deelname is gratis.


Johan Lamens technisch manager

lopik • Johan Lamens neemt bij zaterdagderdeklasser SV Lopik de rol van technisch manager voor zijn rekening. De primaire doelstelling is het begeleiden van de trainers van de jeugd(selectie)teams, zodat alle spelers binnen de diverse leeftijdscategorieën de juiste vaardigheden aanleren.

Johan Lamens stond een aantal jaren geleden al aan de basis van het beleidsplan, waarmee richting wordt gegeven aan de doelen en verwachtingen ten aanzien van het voetbal bij SV Lopik. Lamens: "De afgelopen periode is er hard gewerkt om de uitgangspunten in de praktijk te brengen. De spelers krijgen per leeftijdscategorie de juiste vaardigheden in termen van aanvallen, omschakelen en verdedigen aangeleerd."

Om hier nog meer structuur in aan te brengen neemt Johan Lamens - samen met Addy Versluis (technisch coördinator senioren) - en in samenwerking met de technische coördinatoren Jeugd, de begeleiding van alle (selectie)teamtrainers voor zijn rekening. Jeugdtrainers worden voorzien van oefenmateriaal en krijgen feedback op de trainingen en wedstrijden. Tevens kunnen zij deelnemen aan trainersbijeenkomsten.


Opgave

bergambacht • Cor Terlouw heeft de Ultratrail op de Mont Blanc (de UTMB) niet kunnen voltooien. Onder zware weersomstandigheden moest de atleet uit Bergambacht na 55 kilometer het hoofd buigen.

"Het was heet", blikt Terlouw terug op de zware uitdaging. "De steile tracks omhoog met ook nog eens 7 kilo op mijn rug zorgden voor veel vochtverlies. Ik kon het ook niet meer 'voordrinken' en gedurende de dag brak dit me op. Zweten is bij mij altijd al een probleem, het liefste loop ik in wind en regen. Ik ben tot 55 kilometer gekomen, was daar ook ruim op tijd binnen, maar ben gestopt."
Terlouw kijkt ondanks zijn opgave tevreden terug: "Het was een fantastische ervaring, al is het parcours wel erg eentonig: kaal en bergen. De Ardennen zijn bijvoorbeeld veel afwisselender."


Tessels vierde na spannende race

lopik • Wayne Tessels heeft een vierde plaats behaald tijdens zijn 'thuisrace' in Assen. In de eerste race op een opdrogende baan kwam de coureur van SWPN als zesde over de eindstreep. In de tweede race werd de Lopiker na gripproblemen alsnog vierde. Er is nog één IDM-ronde te gaan dit seizoen. Van 27 t/m 29 september komt Tessels met SWPN in actie voor twee wedstrijden op de Hockenheimring.