Afbeelding
Foto: Stephan Tellier

Spetterende Citybeats

schoonhoven • City Beats in Schoonhoven, een onderdeel van het Nazomerfestival, bracht vrijdag- en zaterdagavond veel mensen op de been.

Zij konden tot in de late uurtjes genieten van een liveband, diverse artiesten en deejays.
(foto: Stephan Tellier)


Haastrecht Klassiek

haastrecht • Voor de zevende keer werd zaterdag het evenement 'Haastrecht Klassiek' gehouden.

Op en rond het Concordiaplein stonden de mooiste oldtimers, oude tractoren, antieke motoren en fietsen. Bezoekers konden vervolgens bij de deelnemers die een plaatsje over hadden instappen om mee te rijden. Na de rit kon er worden genoten van muziek van de 'Oldtimers' en de Vlister Zangers. (foto: Janet de Graas)


Opbrengst rommelmarkt

willige langerak • De netto-opbrengst van de rommelmarkt van Willige Langerak, die op 31 augustus plaatsvond, is 20.600 euro. De commissie dankt alle kopers en de Schoonhovense en Lopikse middenstand voor het doneren van prijzen voor het Rad. Volgend jaar vindt de rommelmarkt plaats op zaterdag 29 augustus.


Expositie geopend

schoonhoven • De jaarlijkse expositie van teken- en schilderclub De Vrolijke Kwasten werd afgelopen week geopend door een bestuurslid van de SWOS. Het is een aanrader om de resultaten op verschillende niveaus van de geselecteerde werken te zien. De tentoonstelling in de bibliotheek te Schoonhoven is tijdens openingstijden te zien tot en met dinsdag 29 oktober.


Open Monumentendag

haastrecht • Overtuin Bisdom van Vliet in Haastrecht staat zaterdag 14 en zondag 15 september stil bij Open Monumentendag.

Deze dagen staat er een kraam met informatie over de tuin en wordt er gewezen op de bijzonderheden; onder meer het graf, de grot en de beelden.

Om 11.00 en 14.00 uur worden rondleidingen gehouden. Deskundigen vertellen over de historie en de plannen voor de toekomst.