Clinic Goalball

regio • Team Sportservice Krimpenerwaard organiseert tijdens de Nationale Sportweek in samenwerking met Fonds Gehandicaptensport een clinic Goalball.

"Dit is een teamsport, die speciaal is ontwikkeld voor mensen met een visuele beperking, maar geschikt is voor iedereen omdat het met een afgeplakte skibril wordt gespeeld", legt Nynke Kingma uit. "De bal heeft een belletje, waardoor spelers op basis van gehoor moeten bepalen waar de bal is, hun eigen goal moet verdedigen en tegelijk een punt moeten zien te scoren bij de tegenstander."
Wie een visuele beperking heeft en wil meedoen aan de clinic -op vrijdag 27 september van 15.30-17.00 uur op het Concordiaplein 1 in Haastrecht- kan zich aanmelden via mstraver@teamsportservice.nl. Ook sporters zonder visuele beperking, zijn welkom om (gratis) deel te nemen. De Nationale Sportweek vindt van 20 t/m 29 september plaats.


Opfriscursus

schoonhoven • Stichting SWOS organiseert in samenwerking met Veilig Verkeer Nederland op vrijdag 20 september een opfriscursus theorie voor automobilisten en scootmobielgebruikers. De cursus is van 10.00 uur tot 12.30 uur. Deelname is gratis; aanmelden kan tot dinsdag 17 september via 0182-384550 of activiteiten@swoschoonhoven.nl


Bridgecursus

bergambacht • Bridgeclub Bergambacht start in oktober een cursus voor beginners. Deze wordt op donderdagmiddag gegeven in De Waard te Bergambacht. Docent is Dik Neven. Voor meer informatie: Toke de Frankrijker, adefr.bc.bergambacht@gmail.com/06-22362780.


Nieuw seizoen

cabauw • ZijActief Cabauw en 60plus Cabauw openen het nieuwe seizoen gezamenlijk voor hun leden met een lezing over het Ronald McDonald Kinderfonds. Hier hebben zij Renate Westerlaken voor uitgenodigd. De voormalig burgemeester van Lopik is sinds maart 2017 werkzaam als directeur/bestuurder van het Ronald McDonald Kinderfonds. De lezing is gepland op maandagavond 16 september in de Mustangzaal van In 't Witte Paard en begint om 20.00 uur.


AMV1

stolwijk • Harmonie Muziekvereniging Stolwijk organiseert komend seizoen diverse muzieklessen. Zo kunnen kinderen vanaf groep 4 Algemene Muzikale Vorming (AMV) volgen. Hierin maken ze spelenderwijs kennis met allerlei soorten blaas- en slaginstrumenten en mogen ze een poging wagen deze te bespelen. De cursus AMV 1 wordt gegeven op donderdagmiddag en start op 19 september, aanvang 15.45 in 't Vaartland 15 (boven Luma). Voor meer informatie: www.harmoniestolwijk.nl


'The Cats' in In 't Witte paard

cabauw • De band The Cats in the House treedt zaterdagavond 19 oktober op in zalencentrum In 't Witte Paard. Het betreft een tributeshow door acht muzikanten met alle grote hits van de Cats uit Volendam. Aanvang concert: 21.30 uur; kaarten zijn verkrijgbaar in het café of te reserveren via info@inhetwittepaard.nl