'De Hofstee leert kinderen zwemmen'

bergambacht • Hoewel de gemeente Krimpenerwaard een andere beheersvorm voorstaat, is het college blij met de activiteiten in zwembad De Hofstee. Wethouder Lavinja Sleeuwenhoek sprak tijdens de jubileumreceptie vrijdagavond lovende woorden over het enige overdekte bad in het poldergebied.

"Hier leert onze jeugd zwemmen en dat is een must in een waterrijk gebied. Binnen 25 meter tref je een sloot in je omgeving. Het gevaar loert steeds en daarom zijn zwemvaardigheden broodnodig. Het behalen van het A-,B- en C-diploma is daar een passend antwoord op. Mijn jongste kind kon eerder zwemmen dan fietsen. Daar was ik ontzettend blij mee. Daarom ben ik verheugd dat vrouwen uit niet-westerse landen op maandagochtend leren zwemmen. Daarmee kunnen ze ingrijpen als er iets gebeurt."

Optisport-directeur Roger van Meer herinnerde de aanwezigen aan de eerste investering van Drijver & Partners in 1994, die leidde tot de bouw van De Hofstee. "Het was ons eerste particuliere bad. Daarvoor bestond Nederland uit sportfondsenbaden. Guus Drijver vond dat monopolie een slechte zaak was, omdat noodzakelijke vernieuwing uitbleef. Het zwemonderwijs was destijds klassiek en afstandelijk. Als je de zwemkunst niet machtig was, werd je door een nurkse badmeester met een haak onder je kin voortgetrokken door het water. Guus wilde persoonlijke aandacht en inlevingsgevoel en plezier. Hij heeft gelijk gekregen. We beschikken nu over accommodaties in 75 gemeenten. De voornamen van alle zwemleskinderen zijn bekend bij het personeel. Zo hoort het ook."

Optisport beloonde Gerrie Pek met een jaarabonnement. Zij zwemt reeds 25 jaar in De Hofstee. Namens waterpolovereniging BZC overhandigde Sander Seppen het personeel een leuke attentie.