• De nieuwe naam van het complex.
• De nieuwe naam van het complex. Foto: adri Verhoeven

Slotzicht wordt De Burcht

bergambacht • Om verdere verwarring te voorkomen heeft appartementencomplex Slotzicht, aan de Slotgrachtlaan in Bergambacht, een nieuwe naam: 'De Burcht'.

De bewoners van Slotzicht hebben de afgelopen jaren nogal eens wat verwarrende situaties meegemaakt. 'Slotzicht' werd onder andere door hulpdiensten nogal eens verwisseld met Slothoven, de naam van het nabij gelegen zorgcentrum. Dat kan vooral in noodsituaties fatale gevolgen hebben. Daarom besloten de bewoners van het appartementencomplex om de naam te wijzigen in 'De Burcht': "Een naam die uitstekend past bij de reeds andere gebruikte namen en straatnamen in deze omgeving", aldus één van de initiatiefnemers en bewoners, Frans van den Dool.

Vele namen refereren aan slot 's-Heeraartsberg, dat omstreeks het jaar 1250 op die locatie werd gebouwd. Na een verwoesting en een herbouw rond 1610 werd het kasteel in 1909 afgebroken en verrees er een boerderij met de naam 't Slot. Ook die moest in 2007 wijken. Er werden woningen en appartementen gebouwd. De bewoners van De Burcht"zijn blij met de naamswijziging om zo ook in de toekomst vervelende situaties te voorkomen.