In beroep tegen besluit geitenboerderij

stwolijk • Het college van B&W van de gemeente Krimpenerwaard gaat pro forma in beroep tegen het besluit van Provinciale Staten om geitenboerderij MooiMekkerland geen ontheffing te verlenen voor uitbreiding.

Volgens wethouder Leon de Wit moest de gemeente binnen enkele weken reageren, omdat anders de wettelijke termijn om beroep aan te tekenen verstreken zou zijn.

Het besluit om eventueel een zaak aan te spannen tegen de provincie wordt pas genomen als alle leden van het college weer zijn teruggekeerd van vakantie.

De provincie wil dat de illegaal gebouwde stal wordt afgebroken en dat het aantal geiten wordt teruggebracht van 2.500 naar 818.


Doorrijder gezocht

krimpen a/d ijssel • Een fietser is in de nacht van vrijdag op zaterdag zwaargewond geraakt toen hij even na 00.30 uur op de IJsseldijk werd aangereden door een auto. De bestuurder stopte niet. De politie is nu op zoek naar de doorrijder, die vermoedelijk een lichtgrijze Renault bestuurde.

De dader kwam op hoge snelheid uit de richting van Capelle en reed richting Rotterdam. Het 36-jarige slachtoffer uit Krimpen aan den IJssel is met meerdere botbreuken naar het ziekenhuis gebracht. Hem wacht een langdurig herstel.


Run op kamers De Witte Brug

lekkerkerk • De komst van het Eurovisie Songfestival, volgend jaar mei naar Rotterdam, zorgt voor een run op hotelkamers in stad en regio. Zo ook bij hotel De Witte Brug.

"Met het bekend worden van het nieuws, kwamen de eerste reserveringen al binnen, bijvoorbeeld uit Litouwen", vertelde Nicole in 't Hout van het Lekkerkerkse hotel zaterdagochtend op de radio bij RTV Krimpenerwaard. "Superleuk dat mensen van over de hele wereld bij ons komen overnachten."

Het nieuws van de komst van het jaarlijkse liedjesfestijn naar Maasstad, werd in Lekkerkerk met gejuich ontvangen. "Wij gaan daar zeker profijt van krijgen", aldus In 't Hout. "We kunnen daarmee de gasten ook gelijk laten genieten van de Krimpenerwaard."
De kamerprijs gaat in de Songfestival-periode omhoog, zo verzekerde In 't Hout. "Er is heel veel vraag op dit moment. Door Songfestivalgangers zal daarvoor een hogere prijs betaald moeten worden."
Het Lekkerkerkse hotel telt 49 kamers, waaronder ook appartementen en familiekamers. "Dus gezinnen kunnen ook bij ons terecht. We hebben in principe alle kamers beschikbaar gesteld voor het Eurovisie Songfestival."