Opbrengst SamenLoop

krimpenerwaard • Na afloop van de Samenloop voor Hoop Krimpenerwaard werd bekendgemaakt dat er 107.490 euro was ingezameld voor kankeronderzoek. Omdat vervolgens nog diverse donaties zijn binnengekomen, is nu een nieuwe eindstand opgemaakt: 122.035,71 euro. Dat is een enorm succes voor de organisatie van het evenement, dat in het laatste weekend van juni in Lekkerkerk plaatsvond en breed werd gedragen.


Cadeaubon mantelzorgers

krimpenerwaard • De gemeente Krimpenerwaard waardeert de inzet van mantelzorgers met cadeaubonnen t.w.v. 100 euro Deze cadeaubonnen zijn te gebruiken bij vele winkels en bedrijven in de gemeente Krimpenerwaard.
Mantelzorgers leveren hulp en ondersteuning en maken daarmee een groot verschil in iemands leven. Het verzorgen van naaste(n) komt er vaak zomaar bij, naast de verantwoordelijkheden die men heeft bij werk, partner of kinderen. Mantelzorgers kunnen de cadeaubon tot 1 december aanvragen. Voor de voorwaarden kan de website www.krimpenerwaard.nl/mantelzorg-cadeaubon worden geraadpleegd of kan men binnenlopen bij één van de steunpunten van de welzijnsstichtingen in de gemeente.


Bridgeles

schoonhoven • Het bridgen op de maandagavond in Schoonhoven is deze week weer van start gegaan. Ook het bridgen op de woensdagmiddag wordt vervolgd. Er is dan vrije inloop; er wordt eventueel voor een partner gezorgd. Aanvang 13.30 uur in cc Het Bastion, Wal 5. Ook begint er medio september weer een cursus Bridge voor beginners. Voor meer informatie: 06-49840311/vanteylingen@hetnet.nl.


Goud Goed

schoonhoven • Kwadraad organiseert op dinsdag 8 oktober de trainingsavond 'Goud Goed' voor opa's en oma's. Centraal staat de rol van grootouders, vroeger en nu. Besproken wordt wat opa's en oma's in het leven van kleinkinderen willen en kunnen betekenen. Het uitwisseling van ervaringen neemt een belangrijke plaats in op deze avond, die van 19.00 tot 21.00 uur plaatsvindt bij CJG Schoonhoven, Oranjeplaats 1A. De entree is vrij; aanmelden kan tot 3 oktober bij: m.albeda@kwadraad.nl 06-10467687.