Graffitiworkshop voor jongeren

schoonhoven • Stichting Jeugd- en Jongerenwerk organiseert zaterdag 7 september vanaf 10.00 uur een graffitiworkshop bij 't Huis van Noord in Schoonhoven.

Op deze dag opent het seizoen van Stichting 't Huis van Noord met een repaircafé en deze workshop.

Er wordt onder begeleiding van professioneel graffiti-artiest Ruud Kooger een kunstwerk gemaakt op houten platen van 120 x 60 centimeter. De werken kunnen mee naar huis genomen worden of na goedkeuring opgehangen worden in 't Huis van Noord.
Aan de workshop zijn geen kosten verbonden, graag wel even aanmelden bij jongerenwerker André via: andrekuipers@stjjmh.nl. Er kunnen maximaal 15 jongeren deelnemen.


Toertocht oldtimers

regio • De Poldertuffers en de A-Ford club Nederland houden zaterdag 7 september een toertocht. Verzamelpunt voor zowel de oldtimer-tractoren als de auto's is bij transportbedrijf Koolwijk, Transportstraat 2 in Bergambacht. Tussen 9.00 en 10.00 uur worden rond de 60 deelnemende voertuigen verwacht. De A-Ford is gebouwd tussen oktober 1927 en maart 1932. Ook rijden enkele T-Fords mee, deze zijn gebouwd tussen 1908 en 1927. De deelnemende tractoren stammen uit de periode 1945-1970. Onder de deelnemers bevinden zich schitterend gerestaureerde exemplaren, maar ook tractors en auto's in originele staat.


Watertorentrek

lopik • Ter hoogte van de Watertoren op de Damweg tussen Lopik en Polsbroek wordt zaterdag 7 september voor de negende keer de Watertorentrek gehouden. Verschillende klassen komen in actie en ook voor de kinderen is er van alles te doen. De avond wordt afgesloten met een feest in de tent. Zie voor het complete programma en meer informatie: www.watertorentrek.nl of via Facebook.