woensdag 21 augustus

Video's bewerken met iMovie
13:00-15:30, Krimpen aan den IJssel, bibliotheek
Workshop voor kinderen van 10 tot en met 12 die willen leren hoe je vlogs en video's maakt en op YouTube zet. De bibliotheek heeft iPads die hiervoor gebruikt kunnen worden. Deelname is 3,50 euro; bibliotheekleden betalen 2,50 euro. www.bibliotheekaandenijssel.nl/zotofistechniek

Spel- en activiteitenmiddag
14.00-16.00 Lopik, dorpshuis de Schouw. Ouderencomité Lopik-dorp houdt een spel- en activiteitenmiddag in dorpshuis de Schouw. Voor 2 euro (incl. koffie) kunnen de deelnemers kaarten, sjoelen, kegelen en rummicub spelen.

Zomerconcert met musicalmuziek
14:30 Bergambacht, De Tulp.
Bezoekers kunnen genieten van musicalmuziek, gespeeld door Jan van Lier. Onder andere nummers uit My Fair Lady, Phantom of the Opera, Dreamgirls en Cats. Entree: 4 euro, inclusief koffie en een drankje. Graag aanmelden via 0182-350012 of info@swok-midden.nl

donderdag 22 augustus

Knutselen in Streekmuseum
14:30, Krimpen aan den IJssel, Streekmuseum Krimpenerwaard
Knutselactiviteit voor kinderen van 4 tot 12 jaar. Tevens start op dit tijdstip een kinderrondleiding. Kinderen kunnen ook spelen op het erf met ouderwets speelgoed en zich verkleden als Ot en Sien. Met het Jeugdvakantiepaspoort en via Synerkri is het knutselen gratis. Andere kinderen betalen 2,50 euro. Dit is inclusief een glas ranja met iets lekkers erbij. www.streekmuseumkrimpenerwaard.nl

vrijdag 23 augustus

Expositie
10:00, Haastrecht, Amaliahof
Peter Verweij exposeert zijn werken. Hij maakt sfeerbeelden van landschappen met pen en olieverf. De expositie wordt geopend met een interview dat Corie Grootendorst zal afnemen. Daarna is de expositie nog elke vrijdag van 10.00 tot 11.30 uur te bekijken.

zaterdag 24 augustus

Vogelmarkt
9:00-12:00 Bergambacht, clubgebouw De Vogelvrienden.
Vogelvereniging De Vogelvrienden houdt weer een vogelmarkt in het verenigingsgebouw aan de Dijklaan 57. Wie volièrevogels wil kopen of verkopen dan wel advies wil, is welkom.

Taxatie oude bijbels
11:00-16:00, Stolwijk,
Tijdens de Stolwijkse braderie zal de heer Kool in de hervormde kerk gratis oude bijbels/boeken taxeren. Gedurende de dag zijn er in de kerk orgelbespelingen en kunnen bezoekers de gebrandschilderde ramen bekijken. Meer informatie: 06-41056329.
www.koolboeken.nl

maandag 26 augustus

Witte Tent Week
09:45, Gouderak, Kerkstraat
Van maandag tot en met donderdag is er weer van alles te beleven in en rond de tent. Zie voor het complete programma: www.gouderaksekerk.nl

Kindervakantieweek Lopikerkapel
10:00, Lopikerkapel, Kastelentuyn
Tijdens de kindervakantieweek is er tot en met zaterdag 31 augustus voor kinderen én volwassenen van alles te doen. Kinderen kunnen onder meer hutten bouwen, voetballen, zwemmen en samen eten. Ook voor tieners wordt er het nodige georganiseerd. De week wordt op zaterdag afgesloten met een bonte avond, barbecue en groot vreugdevuur. Alle informatie via Facebook :(speelweek.lopikerkapel.9).

dinsdag 27 augustus

Schilderij of fotolijst versieren
10:00-12:00 Bergambacht, Huttendorp.
Bezoekers kunnen met verschillende materialen (waaronder knopen, puzzelstukjes en andere kleine versiersels) een schilderij- of fotolijst komen versieren. Locatie: Huttendorp Bergambacht. Deze creatieve workshop is uitsluitend voor 18+-ers. Aanmelden kan via SWOK-midden, tel. 0182-350012 of info@swok-midden.nl

Vakantiedorp
10:30-14:30, Krimpen aan den IJssel, sportvelden Krimpenerwaard College
In de laatste week van de zomervakantie is het driedaagse Vakantiedorp. Synerki nodigt alle kinderen uit Krimpen aan den IJssel uit om te komen sporten, knutselen en spelen. Deelnemers kunnen een strippenkaart bij de aanmeldtafel halen. Vooraf aanmelden en lidmaatschap van Synerkri is voor dit evenement niet nodig. Aan deelname zijn geen kosten verbonden.

Poppenkastvoorstelling
14:30, Krimpen aan den IJssel, Streekmuseum Krimpenerwaard
Poppenkastvoorstelling voor de allerkleinsten. Boer Rokus en boerin Teuntje beleven allerlei avonturen. Dit jaar komt het circus langs. De poppenkastvoorstelling is gratis te bezoeken. Na afloop mogen de kinderen mee met de rondleiding door het museum, spelen met ouderwets speelgoed op het erf of zich verkleden als Ot en Sien. Ze krijgen een glas ranja met iets lekkers.
www.streekmuseumkrimpenerwaard.nl

Younik organiseert kindermiddag
15:00-18:00 Schoonhoven, Studio Younik
In de laatste week van de zomervakantie kunnen kinderen bij Studio Younik de volgende workshops volgen: theaterdans 6-9 jaar (15.00-6.00 uur) en ballet 6-9 jaar en 10-14 jaar (16.00-17.00/17.00-18.00 uur). Inschrijven kan t/m 25 augustus via info@studio-younik.nl of via app 06-14630345.

woensdag 28 augustus

Rommelmarkt/kofferbakverkoop
09:00-12:00, Krimpen aan de Lek, dorpsplein
Jaarlijkse rommelmarkt/kofferbakverkoop. Het is mogelijk om spullen te verkopen vanuit de kofferbak of vanaf een kleedje. Beide opties zijn gratis maar i.v.m. de beperkte ruimte is aanmelden voor de kofferbakverkoop noodzakelijk. Aanmelden kan via: secretaris.krak@gmail.com.

Zo tof is kunst
13:00-14:30, Krimpen aan den IJssel, bibliotheek
De bibliotheek brengt graag werelden samen en dat doet ze tijdens deze workshop, waarbij creatief bezig zijn wordt gecombineerd met een coole app waarmee deelnemers zichzelf in elke gewenste achtergrond kunnen toveren. De materialen, die staan allemaal klaar. Het enige dat de kinderen moeten doen is hun fantasie de vrije loop te laten. Het resultaat krijgen zij als ansichtkaartje mee naar huis. De workshop is voor kinderen in de leeftijd van 8 tot en met 12 jaar. Kosten zijn 3,50 euro; bibliotheekleden betalen 2,50 euro.
www.bibliotheekaandenijssel.nl/zotofistechniek