Traditionele kinderbraderie

schoonhoven • Op de laatste donderdag van de zomervakantie is de Schoonhovense binnenstad traditiegetrouw het domein van de kinderen.

De jongste bewoners van de hele regio kunnen hun ondernemerskwaliteit laten zien - onder begeleiding van een ouder/verzorger – tijdens de kinderbraderie. De braderie vindt plaats op donderdag 29 augustus tussen 8.00 en 12.00 uur. Deelname is gratis.

Wat ooit begon als een initiatief van de Schoonhovense scholen om geld in te zamelen voor minder bedeelde kinderen, is ruim vijftig jaar later uitgegroeid tot dé vrijmarkt voor kinderen uit de hele regio. In de Lopikerstraat, op de Dam en de Steenenbrug, en aan beide zijden van de Haven, mogen kinderen daags vooraf met een krijtaftekening een verkoopplek claimen ter grootte van maximaal een vloerkleed.

Om er voor iedereen een leuke dag van te maken, zijn er een paar spelregels. Zo moeten uitstallingen en verkoopwaar een kinderlijk karakter hebben, moet de toegang tot woningen en winkels vrij blijven en zijn kramen en auto's, voor bijvoorbeeld een kofferbakverkoop, niet toegestaan. In verband met de veiligheid moet de waterkant worden vrijgehouden. Na afloop dienen de verkoopplekken opgeruimd en schoon te worden achtergelaten. Tijdens de kinderbraderie wordt toegezien op naleving van de spelregels. De kinderbraderie wordt georganiseerd door BIZ Centrum Schoonhoven en Schoonhoven Partners.


Nieuw aanbod Kursusprojekt

benschop • Het Kursusprojekt Benschop/Polsbroek bestaat 45 jaar. Ofwel, 45 jaar twee keer per jaar een ander cursusprogramma.

Ook dit najaar zijn er weer bekende en nieuwe cursussen op culinair, creatief, sportief en educatief gebied. Wat te denken van een rondleiding door een wijngaard, het dijkhuis of de waterzuivering? Er zijn weer lezingen, gezamenlijk djembé spelen en zumba. Voor anderen is wellicht yoga en een lezing 'hou je hormonen happy' interessant.
Er is voor iedereen wel een interessante cursus in het aanbod. Zie hiervoor de website www.kursusprojektbenschop.nl of neem een kijkje op de Facebookpagina. De inschrijving is op zaterdag 31 augustus (10.00-14.00 uur) in Dorpshuis XXL te Benschop.