Lezers schrijven

Gezellig 'veertje pikken' is er niet meer bij

Hierbij een reactie op het artikel 'Herinrichting havenfront ter discussie', van afgelopen week in Het Kontakt.
Ik ben het roerend eens met de woorden 'sfeerloos' en 'niet eerder zo'n lelijk veer gezien'. Zelf wil ik eraan toevoegen: smakeloos en verloedering.
Toen destijds de plannen gepresenteerd werden door de gemeente Schoonhoven had ik, evenals de omwonenden, mijn twijfels. Het begon al met de verplaatsing van de snackbar naar de huidige locatie. Bomen moesten gekapt worden, omdat ze voor gevaar konden zorgen. Het blijkt echter, dat er zo meer ruimte kon komen voor een terras dat de uitbater stelselmatig uitbreidde.
Komende vanuit de Veerstraat is door het gebouw het zicht op de Lek verdwenen, terwijl vanaf Gelkenes de Veerpoort, toch een visitekaartje van Schoonhoven, nauwelijks te zien is.
Er zou sprake zijn geweest van de aanleg van een parkachtig wandelgebied. Echter, het is een grote steenmassa zonder groen. Je moet wel over een rijke fantasie beschikken om hier een golvende rivier in te zien.
Wat is de gemeente Krimpenerwaard milieubewust. Inwoners krijgen het advies om hun tuinen te 'ontstenen' en zoveel mogelijk van groen te voorzien, de gemeente doet het tegenovergestelde. Aan de oever wil men een 'tribune' creëren, zodat vanaf daar gezwommen kan worden. Dat zal ongetwijfeld tot veel overlast leiden. Het wachten is op het eerste ongeluk. De bankjes aan de waterkant zijn verdwenen. Men kan alleen zitten aan de kant van de dijk met uitzicht op geparkeerde auto's. Het is mij nog steeds een raadsel, dat de gemeenteraad deze plannen heeft goedgekeurd. Voor mij is gezellig 'een veertje pikken' er niet meer bij.

Jan Korevaar,
Schoonhoven