donderdag 15 augustus

Digitaal Café
10:00-12:00, Lekkerkerk, bibliotheek, Talmastraat 1
Wie vragen heeft over internet, apps, tablet of smartphone kan langskomen. Bibliotheekvrijwilligers staan klaar om te helpen. Bezoekers kunnen hun egen tablet of telefoon meenemen of gebruik maken van de computers van de bibliotheek.

vrijdag 16 augustus

Schilderles
09:30-12:00, Lekkerkerk, De Buurtschuur, Tiendweg West 12
In de maand augustus is er elke vrijdagochtend schilderles rond een bepaald thema. Er wordt geschilderd midden in de pluktuin, een oase van rust, natuur en kleur. Iedereen kan meedoen. Kunstdocent Ina Hoeneveld van Atelier Lokaal verzorgt de lessen. De kosten zijn 17,50 euro bij gebruik eigen materiaal. Wie geen materiaal en ondergrond heeft, betaalt 22,50 euro. Opgeven kan via: 06-46260530.

zaterdag 17 augustus

Zomermarkt
10:00-16:00, Schoonhoven, parkeerterrein Adam van Vianenstraat
Bezoekers kunnen n op de markt terecht voor een hapje en een drankje, kleding, onderkleding, huishoudelijke artikelen, speelgoed en nog veel meer. Een deel van de markt zal een braderie zijn met tweedehands spullen. Wie nog een kraam wil huren (zowel voor verkoop tweedehands als nieuwe spullen) kan contact opnemen met Bryco Evenementen: 06-18547737 of e-mail: info@bryco-evenementen.nl.

Rondleiding Dijkhuis te Jaarsveld
14:00, Jaarsveld, Dijkhuis te Jaarsveld, Lekdijk Oost 12 (ingang aan de S.L. van Alterenlaan/Zwarte Schuur)
Wie een keer het Dijkhuis te Jaarsveld van binnen wil zien, kan mee met een rondleiding. Deelnemers krijgen meer te horen over het dijkhuis en de historie van het gebouw.
www.kunstencultuurlopik.nl/dijkhuis/

zondag 18 augustus

Zomerse 50
13:00-17:00, Bergambacht, studio RTV Krimpenerwaard
RTV Krimpenerwaard zendt ook deze zomer weer de Zomerse 50 uit. De Zomerse 50 is de meest zonnige hitlijst van het jaar met de vijftig populairste zomerhits ooit gemaakt. De lijst wordt samengesteld op basis van de uitgebrachte stemmen via zomerse50.nl. De hitlijst bevat vaak evergreens en er staan ook veel zomerhits in uit de jaren 90 en zero's. Vorig jaar was Dura van Daddy Yankee de zomerhit van het jaar, op de tweede plaats stond toen Bryan Adams met Summer of '69 en op 3 Kaoma met de Lambada.

maandag 19 augustus

Zwart vervolgt concertserie
20:00, Capelle aan den IJssel, Nieuwe Westerkerk, Valeriusrondeel
Organist Everhard Zwart uit Krimpen aan den IJssel geeft het derde concert in zijn zomerserie. Toegang is 6 euro (t/m 12 jaar). Het is een goede traditie geworden om tijdens de vakantieperiode deze zomerconcerten te organiseren. In deze serie volgt nog het verzoekconcert op maandag 26 augustus.
www.everhardzwart.nl

dinsdag 20 augustus

Ruilbeurs
13:30-16:30, Bergambacht, 't Ingse Hof, 'sHeeraartsbergstraat 42
Op de ruilbeurs kunnen bezoekers terecht voor postzegels, munten en ansichtkaarten.Ook kan men vrijblijvend de eigen verzameling laten taxeren. Entree is 1 euro. Meer informatie: 0182-385147.

Zomerse high tea
14:00, Schoonhoven, welzijnscentrum SWOS, Oranjeplaats 45b
Met het mooie weer kunnen deelnemers genieten van lekkernijen en verschillende soorten thee. Ook treedt zangkoor Cheerio op. De kosten voor de high tea bedragen 7 euro. Opgeven kan via: 0182-384550 of e-mail: activiteiten@swoschoonhoven.nl.

Poppenkastvoorstelling
14:30, Krimpen aan den IJssel, Streekmuseum Krimpenerwaard
Poppenkastvoorstelling voor de allerkleinsten. Boer Rokus en boerin Teuntje beleven allerlei avonturen. Dit jaar komt het circus langs. De poppenkastvoorstelling is gratis te bezoeken. Na afloop mogen de kinderen mee met de rondleiding door het museum, spelen met ouderwets speelgoed op het erf of zich verkleden als Ot en Sien. Ze krijgen een glas ranja met iets lekkers.
www.streekmuseumkrimpenerwaard.nl

woensdag 21 augustus

Video's bewerken met iMovie
13:00-15:30, Krimpen aan den IJssel, bibliotheek
Workshop voor kinderen van 10 tot en met 12 die willen leren hoe je vlogs en video's maakt en op YouTube zet. Na een introductie maken deelnemers een plan voor een filmpje. Dan begint het leukste gedeelte; het filmen en monteren. Dat laatste gebeurt met iMovie op de iPad. De bibliotheek heeft iPads die hiervoor gebruikt kunnen worden. Deelname is 3,50 euro; bibliotheekleden betalen 2,50 euro.
www.bibliotheekaandenijssel.nl/zotofistechniek