Zwemloop in De Baan

gouderak • In zwembad De Baan en in de daarachter gelegen polders in Gouderak organiseert Andy Koolmees (Sportpunt Gouda) op vrijdagavond 9 augustus voor het vierde jaar op rij een zwemloop. Het gaat om de volgende afstanden: 250 meter zwemmen + 2 km hardlopen, 500 meter zwemmen + 4 km hardlopen of 750 meter zwemmen + 5 km hardlopen. De deelnemers aan de langste afstand starten om 20.00 uur, daarna starten de kortere afstanden rond 20.20 uur (indien er twee series nodig zijn). Startnummers ophalen kan van 19.30 tot 19.45 uur. Belangstellenden kunnen ook als duo deelnemen. Er zijn voldoende kleedruimten beschikbaar, er is een kiosk en voor de warme douches hebben inschrijvers kleingeld nodig. Aanmelden kan via info@goudasport.nl. Voorinschrijven kost 8,00 euro, op de dag zelf 11 euro (tot een half uur voor de start).


Vlisterbokaal voor Thomas van Midden

vlist • Thomas van Midden heeft bij de senioren de Vlisterbokaal in de wacht gesleept. Hij sprong 20.24 meter: ruim voldoende om de concurrentie voor te blijven. Van Midden is lid van polsstokvereniging De Vlist. Bij de dames zegevierde Dymphie Baas-Van Rooijen met 25.34 meter. De eerste prijzen bij de junioren, jongens en meisjes gingen achtereenvolgens naar Reinier Overbeek (18.05), Roy Velis (17.81) en Thalina van der Wind (13.15). In de strijd om de Vlisterjeugdbokaal deed Gerwin de Jong van zich spreken met 9.66 meter. Komende zaterdag wordt het Kampioenschap van Holland gehouden in Polsbroekerdam.


Yael geselecteerd voor WK tot 18 jaar

krimpen a/d ijssel • De Krimpense judoka Yael van Heemst is door de judobond geselecteerd voor de wereldkampioenschappen in Kazachstan. Deze worden eind september in de voormalige Sovjet-republiek gehouden. Hoewel Van Heemst na haar tweede plaats op het jeugdfestival in Azerbeidjan rekening hield met een nieuwe uitverkiezing, was ze in haar nopjes met het bericht van de bondscoach. Het WK in Kazachstan geldt voor junioren tot 18 jaar. Van Heemst traint bij de Rotterdamse sportschool De Korte.