• Wandelaars lopen ook door De Hooge Boezem.
• Wandelaars lopen ook door De Hooge Boezem. Foto: Jan Trouwborst

Zomerwandeling '1672' langs riviertje de Vlist

haastrecht • Watergids Marina Perdijk neemt wandelaars op donderdag 8 augustus vanuit Haastrecht mee op de wandeling '1672' langs het kronkelende riviertje de Vlist.

De waterwandeling is een ontdekkingstocht langs de overblijfselen van de Oude Hollandse Waterlinie. Na een maaltijd bij Café de Vlist krijgen deelnemers op de Koeneschans de mogelijkheid terug in de tijd te kijken. Met de mobiel in een virtual reality paal is te zien hoe het er in 1672 uitzag. Verderop zijn bezoeken gepland aan melkvee- en kaasboerderij Van Eijk met winkel, de molen met de langste wieken van Nederland en het gemaal in Haastrecht. De 7 kilometer lange wandeling heet '1672' en verwijst daarmee naar het Rampjaar, toen voor het eerst de Oude Hollandse Waterlinie werd toegepast. Laaggelegen land tot kniehoogte onder water zetten was toen, tot aan de komst van de vliegtuigen, hét wapen om binnenvallende legers tegen te kunnen houden.


De wandeling begint 17.15 uur. Meer informatie en aanmelden kan bij Lyanne de Laat: 06-30013037 of e-mail: ll.merla@planet.nl.