Laag zand aangebracht

krimpen a/d lek • In de watergangen rond het nieuwe speeleiland in recreatiegebied Krimpenerhout is een laag zand aangebracht. Hiermee probeert Groenalliantie Middel-Holland te voorkomen dat kinderen in scherpe voorwerpen stappen en zich verwonden. Bij de speeltoestellen lag al een een zandlaag in het water. De eigenaar van het recreatieterrein roept bezoekers op om geen rommel in het water te gooien. Er staan voldoende prullenbakken in het gebied. Kinderen die in het water willen spelen, kunnen het best waterschoenen of ander schoeisel aantrekken.


Nationale Sportweek

krimpenerwaard • Tijdens de Nationale Sportweek, die van 20 tot en met 29 september wordt gehouden, kunnen inwoners van de gemeente Krimpenerwaard van alles doen. Team Sportservice Krimpenerwaard zal een lokale invulling geven aan de week. Meer dan 35 sportaanbieders hebben een sportactiviteit aangemeld, bijvoorbeeld een clinic of een introductieles. Inwoners kunnen gratis meedoen aan deze sportactiviteiten. Te denken valt aan voetbal, tafeltennis, basketbal en waterpolo, maar ook minder bekende sporten als yogilates, onderwaterhockey en taekwondo. De activiteiten zijn gericht op verschillende doelgroepen: kinderen, volwassenen of senioren. Een overzicht van alle activiteiten staat vanaf begin september op onderstaande website.

q www.teamsportservice.nl/krimpenerwaard


Programma NUT in de bus

krimpen a/d ijssel • Het NUT-programma voor 2019/2020 is gereed. In De Tuyter in Krimpen aan den IJssel worden allerlei cursussen en workshops gegeven. Te denken valt aan Italiaans voor zowel beginners als gevorderden, een opfriscursus spelling en een workshop vlechten met wilgentenen. Tevens worden er diverse lezingen gegeven. Het programmaboekje valt in de week van 19 augustus bij alle huishoudens in de bus. Wie een nee-nee-sticker op de voordeur heeft geplakt, kan het boekje afhalen in De Tuyter. Het volledige programma is tevens te vinden op de website. Inschrijven kan via deze site of door het invullen van de inschrijfkaarten die in het programmablad zijn bijgevoegd.

q www.nutkrimpen.nl