'Eenzame uitvaarten' bij Midland

regio • Werk en Inkomen Lekstroom (WIL) gunt de aanbesteding van zogenaamde eenzame uitvaarten aan Uitvaartverzorging Midland.

'Eenzame uitvaart': zo wordt een uitvaart genoemd als er geen nabestaanden zijn of als er geen geld aanwezig is om de crematie of begrafenis te verzorgen. Op dat moment heeft de gemeente waar de overledene zich bevindt de verplichting om volgens de Wet op de Lijkbezorging voor de uitvaart te zorgen.
Uitvaartverzorging Midland verzorgt al sinds december 2013 alle eenzame uitvaarten voor Werk Inkomen Lekstroom, een samenwerkingsverband tussen de gemeenten Lopik, IJsselstein, Nieuwegein, Houten en Vianen. Onlangs is er een nieuwe aanbesteding geweest, waarvoor uitvaartbedrijven zich konden inschrijven. Op basis van de beoordelingen is wederom Uitvaartverzorging Midland uit Benschop als winnaar uit de bus gekomen. Dus zullen zij ook de komende vier jaar alle uitvaarten die onder de verantwoordelijkheid van de desbetreffende gemeenten vallen gaan verzorgen.
Uitvaartverzorging Midland is dankbaar dat de keuze op hen is gevallen: "Het past binnen onze aanpak als het om het verzorgen van uitvaarten gaat: waardig en betrokken, met zorg en aandacht uitgevoerd. Dus ook bij de eenzame uitvaart, omdat iedereen een waardig afscheid verdient." Voor meer informatie www.uitvaartverzorgingmidland.nl of 06-53536888.


Vakantieopening

schoonhoven • De Dorcaswinkel in Schoonhoven is nog open tot en met zaterdag 20 juli. Vervolgens op de zaterdagen 10, 17, 24, 31 augustus van 13.00 tot 16.00 uur. Vanaf dinsdag 3 september zijn de reguliere openingstijden weer van kracht.