'Verkwansel K'waard niet'

krimpenerwaard • Stichting Groene Hart doet in een brief aan het Rijk en de provincie Zuid-Holland een oproep om af te zien van de zogenaamde oost-oostvariant.

Deze variant - een oeververbinding tussen Krimpenerwaard en Ridderkerk - ligt op tafel bij de zogenaamde MIRT-verkenning om de doorstroming rond Rotterdam te verbeteren.

De ruimtelijke gevolgen van de nieuwe oeververbinding, met daaraan gekoppeld grootschalige woningbouw, zijn volgens voorzitter Chris Kalden van Stichting Groene Hart zeer groot. "Het landelijk karakter van de Krimpenerwaard zal ingrijpend veranderen. De sociale en culturele gevolgen zijn eveneens groot. De kwaliteit van het leven zal zich markant wijzigen, terwijl er alle reden is om de Krimpenerwaard te koesteren als leefgebied voor mensen die rust in de Randstad zoeken en als ontspanningsgebied voor de vele stedelingen." Kalden noemt het gemeentebestuur van Krimpenerwaard 'bijna verwijtbaar naïef' in hun inschattingen van de effecten. "De Krimpenerwaard is van vitale betekenis voor de Randstad als geheel en verdient het niet om verkwanseld te worden, alleen om een betere doorstroming bij de Algerabrug te verkrijgen."