ZIP jubileert

lopik • Stichting Zing in de polder, ook wel Zipfestival genoemd, bestaat tien jaar. Reden voor een bijzondere worshipnight, die zondag 7 juli (vanaf 17.00 uur) plaatsvindt op recreatieterrein Salmsteke te Lopik.

Wat begon met het houden van een sing-in op de Waterknoop in Polsbroek, is nu een beweging geworden die actief is in de Lopiker- en Krimpenerwaard en soms ver daarbuiten. Eén van de initiatiefnemers, Gerrit-Jan Verstoep: "We kunnen tevreden en dankbaar terugkijken. Zip is een beweging is die vooruitgaat."
Het afgelopen jaar waren er studieavonden over de Romeinenbrief, bemoedigingsavonden en communitynights. Gerrit-Jan Verstoep: "Het is verfrissend om samen op te trekken en te ontdekken welk plan God met een ieder van ons en met de omgeving heeft."
De eerstkomende worshipnight op de eerste zondag van de maand, zondag 7 juli, zal niet zoals gebruikelijk in de aula van de WZ-school plaatsvinden, maar op recreatieterrein Salmsteke in Lopik. De locatie waar de stichting enkele malen een zipfestival heeft georganiseerd. Verstoep: "Deze buiten-worshipnight zal er weer anders uitzien. Wij zullen vanaf 17.00 uur samenkomen. Er is gelegenheid om elkaar te ontmoeten, samen te eten, te zingen en muziek te maken. Het wordt een gezellig familiesamenzijn, waarbij iedereen welkom is. Er is geen podium, geen geluidsinstallatie, geen organisatie. Wij zien uit naar wat de Heilige Geest gaat doen door ontmoeting, zingen en getuigenissen." ZIP blijft volgens Verstoep een eigentijdse beweging. "De groei van de laatste jaren is er vooral in de diepte. Het verlangen, het geloof en het enthousiasme zijn gebleven. Hiermee willen we de charme van het eerste uur laten herleven."


Lintje Bert-Jan Ruissen

krimpen a/d ijssel • Bert-Jan Ruissen (47) uit Krimpen aan den IJssel is donderdagavond benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Hij ontving de onderscheiding uit handen van burgemeester Martijn Vroom. De SGP'er die sinds 2006 in de gemeenteraad zit, vertrekt naar het Europees Parlement in Brussel.