FC Perkouw boos vanwege 'afpakken veld'

krimpenerwaard • Hoewel een raadsmeerderheid het sportaccommodatieplan van wethouder Lavinja Sleeuwenhoek steunt, zitten er volgens de oppositiepartijen nog teveel haken en ogen aan. Zij drongen aan op uitstel.

Aanleiding was de afwijzende reactie van voetbalvereniging FC Perkouw en badmintonclub Lekkerkerk, die moeite hadden hun emoties te bedwingen.

Volgens Jan Verburg (SGP) verliep de recente inspraakavond nogal chaotisch en waren er voldoende redenen om het gevoelige onderwerp niet op de raadsvergadering van 9 juli te bespreken. Het gaat om harmonisatie. Ofwel, een erfenis uit het verleden. "Er is meer tijd nodig voor een zorgvuldige afstemming. Niet iedere vereniging is aan de beurt geweest en er zijn nog voldoende twistpunten."

Sleeuwenhoek wenste daar niet in mee te gaan en stelde voor de komende tijd de sportverenigingen, die nog niets hadden laten horen, te verzoeken om alsnog met haar in contact te treden. Aan Wim van Wijngaarden, voorzitter van FC Perkouw, vroeg ze om berekeningen te sturen, waaruit zou blijken dat het oefenveld bij de club zou moeten blijven. In het kader van de bezuinigingen wil ze minder velden bekostigen. Het oefenveldje wordt een speelveld voor Berkenwoude.

FC Perkouw begrijpt er niets van dat hun veldje wordt 'afgepakt' in plaats van opgeknapt. Van Wijngaarden is boos: "Het vervangen van zo'n veldje conform de KNVB-norm was voorheen gebruikelijk. De 80.000 euro die voor FC Perkouw is opgebouwd via de begroting valt nu in de gemeentepot. Daarnaast hebben we ook nog een gat in de begroting. Dat is een dubbele knock-out. Dat is voor ons onverteerbaar. Op de donderdagavond zitten we nu al in het nauw. Dat is een avond voor de vrijwilligers en een ieder die wil trainen. Wij kunnen nu niet meer uitwijken. De flexibiliteit en invulling voor onze jongste pupillen is weg."

Pieter van der Laan