• Certificaat voor de deelnemers.
• Certificaat voor de deelnemers.

'Taal van Administratie'

krimpenerwaard • De tien deelnemers aan de cursus 'De Taal van administratie' hebben onlangs hun certificaat in ontvangst genomen. Acht weken lang werden de cursisten bijgeschoold in de taal die hoort bij thema's die met de persoonlijke administratie te maken hebben.

Naast de vaste trainers van het Taalhuis Krimpenerwaard en Taalschool Alsare waren er gastsprekers namens Schuldhulpmaatjes, Kwadraad, Qua Wonen en een trainster van de cursus DigiD. Zij gaven tekst en uitleg over budgetteren, hoe om te gaan met een klein budget en/of schulden, welke toeslagen en vergoedingen er zijn, hoe werkt je DigiD, enzovoort. Taal en praktische handvatten gingen hand in hand bij deze cursus.

De cursus werd georganiseerd door het Taalhuis Krimpenerwaard, een onderdeel van Bibliotheek Krimpenerwaard, dat mensen bij het aanleren van de basisvaardigheden van de Nederlandse taal ondersteunt. Dit wordt zoveel mogelijk gekoppeld aan alledaagse situaties. Daarnaast organiseert Bibliotheek Krimpenerwaard digitale cursussen. Mensen die aan de slag willen met (digi)taal of als vrijwilliger: 0180-669999/taalhuis@debibliotheekkrimpenerwaard.nl.