SamenLoop voor Hoop

krimpenerwaard • Op sportpark De Weydehoeck in Lekkerkerk wordt zaterdag 29 en zondag 30 juni de SamenLoop voor Hoop Krimpenerwaard gehouden. Het is een 24 uur durende wandelestafette ten behoeve van KWF Kankerbestrijding.

Naast het wandelen is er een horecaplein, zijn er allerlei activiteiten en is er een doorlopend amusementsprogramma. Speciaal voor kinderen is een Kinderloop op zaterdag om 16.00 uur. Opgeven kan tot 15.00 uur.
Ook vinden er verschillende indrukwekkende ceremonies plaats. Vooral de Kaarsenceremonie is een bijzonder moment. Dan worden er duizenden brandende kaarsen langs het parcours gezet ter ere van (ex-)kankerpatiënten. De organisatie verwacht dat het een bijzonder weekend wordt. Voorzitter Angelique Pottuit: "Iedereen heeft zich enorm ingezet om er een groot succes van te maken. Dat geeft zoveel energie! Van alle kanten hebben zich deelnemers en vrijwilligers aangemeld. We willen er samen met hen en de bezoekers een onvergetelijk weekend van maken. En we hopen natuurlijk vooral zoveel mogelijk geld op te halen voor doorbraken in kankeronderzoek."

Ook wethouder Ria Boere van de gemeente Krimpenerwaard komt op bezoek. "Ik vind het hartverwarmend dat zoveel mensen in de Krimpenerwaard zich inzetten voor zo'n belangrijk doel. Het is een evenement waar jong en oud zich kan vermaken, maar het biedt ook steun. Daarom kom ik graag iedereen die zich zo hard inzet aanmoedigen." Meer informatie en het programma staan op de website www.samenloopvoorhoop.nl/krimpenerwaard


Zomerse klanken op Dorpsplein

benschop • Muziekvereniging Onderling Genoegen geeft zaterdag 29 juni een concert op het Dorpsplein van Benschop. De harmonie en de slagwerkgroep spelen zowel apart als gezamenlijk. De aanvang van het concert is 15.30 uur en de toegang is gratis.