'Mag het iets zachter?'

regio • Op Eerste Pinksterdag zijn vertegenwoordigers van de actiegroep Geluidsoverlast Motorfietsen in de Krimpenerwaard, de Motorrijders Actie Groep en de gemeente Krimpenerwaard het gesprek aangegaan met recreatieve motorrijders. Tevens hebben ze flyers uitgedeeld.

Eén en ander vond plaats op de parkeerplaats Buiten de Veerpoort te Schoonhoven en op de veerpont over de Lek. Er is ondersteuning verleend door de wijkagent en een motorrijder van de politie. Het doel van de flyer-actie was om motorrijders bewust te maken van de (geluids-)overlast die ze kunnen veroorzaken. De aangesproken motorrijders reageerden positief op de actie.

(bron: politie Krimpenerwaard)


Special swimming

haastrecht • Team Sportservice Krimpenerwaard organiseert in samenwerking met Stichting Vlister Openlucht Baden special swimming, ofwel zwemmen voor kinderen met een verstandelijke beperking.

Vanaf 17 juni kunnen kinderen vanaf 10 jaar hiervoor vijf maandagen terecht in zwembad De Loete in Haastrecht. De lessen vinden plaats op maandag 17 en 24 juni, 1, 8 en 15 juli (van 17.45 tot 18.30 uur). De kosten bedragen 5 euro per keer. Tijdens de les kunnen de kinderen op een sportieve manier in het water bewegen en doen ze recreatief spellen, elke week met een ander thema. De leiding is in handen van een gediplomeerde instructeur. Aanmelden kan via syousofi@teamsportservice.nl of deloete@vlisterbaden.nl. Er is plek voor maximaal 8 kinderen.


Man opgepakt voor huiselijk geweld

ouderkerk a/d ijssel • De politie heeft vrijdag in Ouderkerk aan den IJssel een 19-jarige man opgepakt op verdenking van huiselijk geweld. Rond 06.30 uur kwam er een melding binnen dat de verdachte meerdere familieleden had geslagen. Agenten gingen langs en hielden de man aan. De recherche onderzoekt de zaak. De verdachte heeft een huisverbod gekregen.