Emiel Fontijne tweede in België

regio • De Krimpense junior Emiel Fontijne eindigde zaterdag als tweede in een wedstrijd over 77 kilometer in het Oost-Vlaamse Belsele-Waas. Fontijne zat mee in de beslissende ontsnapping van vier renners. De Belg Robin Orins behaalde er zijn eerste zege van het seizoen.
In de Ronde van Noord-Holland behaalde de Lekkerkerkse belofte Ruben Buitendijk de negende plaats in de proloog. In de twee volgende etappes speelde de eerstejaars geen rol van betekenis. Krimpenaar Minne Verboom voltooide de eerste rit in de eerste waaier. Zijn twintigste positie kon hij in de laatste etappe niet verbeteren.


Clubkampioenen

schoonhoven • Bij Badminton Club Schoonhoven zijn onlangs de finales van de clubkampioenschappen afgewerkt.
Bij de dames mag Joyce de Laet zich de nieuwe clubkampioene noemen, nadat zij won van haar zus Roos. Bij de Heren-A werd de finale gespeeld tussen Otto Finkensieper en Wouter Wesselius, waarbij laatstgenoemde won. Tevens waren er nog finales bij de Heren B (Jeroen Langerak-Christian van de Velde), heren-C (Kevin Haagen-Koen van der Schee) en de jeugdfinale (Tim van der Bas-Sven Anker). Hierbij waren de winnaars respectievelijk Jeroen, Koen en Tim. De gezellige dag werd afgesloten met een loterij en barbecue in sporthal de Meent.


Tessels op dreef in Oschersleben

lopik • Wayne Tessels heeft een goed weekend in Oschersleben achter de rug. De SWPN-coureur reed met zijn Yamaha R6 een hoog tempo en kon met de beste rijders mee tijdens de tweede ronde van het IDM Supersport kampioenschap. De coureur uit Lopik eindigde in beide races kort achter de winnaar als zesde en vierde. Tessels: "We hebben duidelijk stappen gezet ten opzichte van de Lausitzring. We hadden het juiste tempo in de trainingen en in de wedstrijden zaten we er goed bij. In de eerste race was het jammer dat er een splitsing kwam in de kopgroep. In de tweede race lag ik derde toen de rode vlag kwam. We hebben laten zien dat we met de voorste rijders mee kunnen en dat is een mooi vooruitzicht voor de komende races."