'Kansen voor zonne-energie'

lopik • MKB-ondernemers zijn welkom op een informatieavond over duurzame energie. De bijeenkomst, die wordt georganiseerd door Duurzaam Lopikerwaard, vindt plaats op maandag 17 juni (19.30 uur) in het Rabobankkantoor te Lopik. De avond heeft als thema 'kansen voor zonne-energie'.

"Verduurzaming staat bij een groot deel van het MKB hoog op de agenda", zegt Dick Nederend, voorzitter van Duurzaam Lopikerwaard. "Veel bedrijven hebben een eerste stap gezet. Zonnepanelen, verlichting en isolatie zijn oplossingen die vaak door ondernemers zijn gekozen. Duurzaam Lopikerwaard kan de MKB-ers helpen met het ontdekken van kansen voor duurzame energie, door geld te besparen of zelfs te verdienen aan duurzame energie. Gebrek aan kennis en financiële middelen zijn vaak de hoofdredenen waarom MKB-ers in Nederland nog niet verder verduurzamen. Ook onbekendheid met subsidieregelingen en fiscale regelingen voor zonnepanelen helpen vaak niet mee. Daar kan na deze informatieavond een eind aan komen."

De vraag of het voor een bedrijf verstandig en rendabel is om zonnepanelen aan te schaffen wordt beantwoord en ook de mogelijkheden om zelf energieleverancier te worden komen aan bod. Wat zijn de risico's en de kansen? Duurzaam Lopikerwaard, Soft Energy en Rabobank gaan samen met de aanwezigen op zoek naar de antwoorden op dit soort vragen. MKB-bedrijven uit Oudewater, Lopik, Montfoort en IJsselstein zijn welkom om te ontdekken of zonnepanelen, ledverlichting of andere duurzame investeringen interessant kunnen zijn. Er zijn ook ondernemers aanwezig die vertellen over de stappen die zij al hebben gezet. Op www.duurzaamlopikerwaard.nl is het volledige programma te vinden. Aanmelden kan via communicatie.uw@rabobank.nl.