Fusiepoging woningcorporaties afgeblazen

krimpenerwaard • De beoogde fusie tussen vier kleine woningcorporaties in de Krimpenerwaard is afgeblazen. Er was bij de bestuurders onvoldoende vertrouwen in een goede afloop.

De besturen van Beter Wonen uit Ammerstol (260 woningen), Groen Wonen Vlist (1.000 woningen), 'Samenwerking' uit Ouderkerk aan den IJssel (266 woningen) en Woningstichting Gouderak (340 woningen) zaten het afgelopen jaar meermaals met elkaar om de tafel. Dit naar aanleiding van een haalbaarheidsonderzoek waaruit bleek dat een fusie 'zowel volkshuisvestelijk als voor de vier organisaties' van meerwaarde zou zijn.

Niet haalbaar

'Helaas hebben we als bestuurders de conclusie moeten trekken dat een fusie niet haalbaar is', zo schrijven zij in een gezamenlijke verklaring. 'Er is onvoldoende vertrouwen dat we alle benodigde instemmingen verkrijgen en komen tot de gewenste juridische structuur voor de fusiecorporatie. We betreuren dat we, met alle energie die is gestoken in dit proces, het fusietraject voortijdig moeten beëindigen."

Ondanks de mislukte fusiepoging zijn de bestuurders er nog altijd van overtuigd dat een samensmelting van de vier partijen voordelen biedt. 'Een fusie leidt tot aantoonbare meerwaarde in zowel de dienstverlening aan de huurders als het verstevigen van de capaciteit en professionaliteit. Ook kan de financiële continuïteit door de lagere bedrijfslasten en een lager risicoprofiel beter gewaardborgd worden.'


Beauty&Brains: Midzomernacht

regio • Stichting Beauty&Brains Krimpenerwaard organiseert op donderdag 20 juni een 'Midzomernachtevent'.

Ook onderneemsters uit de Krimpenerwaard die geen lid zijn kunnen zich aanmelden.

Een en ander begint om 19.00 uur met een wandeling van vier kilometer vanaf het Concordiaplein in Haastrecht. Eindpunt is 'het Witte Huisje', aan de Goudseweg 108 in Stolwijk. Hier vindt het Midzomernachtevent plaats. Na een glaasje bubbels kunnen de deelnemers kiezen uit vier workshops: schilderen, smoothies maken, netwerken bij de varkens of wijn proeven in de boomhut. Maar er is ook voldoende gelegenheid om met elkaar in gesprek te gaan, onder het genot van een drankje en een hapje. Gezamenlijk beleven de deelneemsters de zonsondergang. Voor B&B-leden is deelname gratis, niet-leden betalen 20 euro. Meer weten of aanmelden: www.beautybrains.nl