Yael van Heemst kampioen

krimpen a/d ijssel • Op de Cadet European Judo Cup in Coimbra, Portugal, wist Yael van Heemst weer een kampioenschap aan haar erelijst toe te voegen. In een spannende 'oranje finale' versloeg zij haar landgenote Lotte Schutjes. In haar klasse tot 70 kilogram was Yael als eerste geplaatst, wat haar een vrijloting in de eerste ronde opleverde. In de tweede ronde won ze op ippon van de Italiaanse Ceci, waarmee Yael de kwartfinale had bereikt. Daarin versloeg ze de Russin Postnikova eveneens met een vol punt. In de halve finale rekende de Krimpense judoka overtuigend af met een andere landgenote, Esmé Scherrenberg. De Cadet Cup in Coimbra was voor Yael het laatste grote internationale toernooi ter voorbereiding op het Europees Kampioenschap, dat eind juni in Warschau plaatsvindt. In Polen hoopt zij namens Nederland een medaille in de wacht te slepen.


Zestig uur voetbal bij vv Cabauw

cabauw • Op de vroege morgen van Hemelvaartsdag verzamelde zich een grote schare enthousiastelingen voor de officiële start van 60 uur voetbal bij vv Cabauw.

Wethouder Johan van Everdingen en voorzitter Ton van Beek stonden kort stil bij dit unieke evenement, dat gehouden wordt naar aanleiding van het zestigjarig bestaan van de dorpsclub. Van Everdingen roemde het belang van de voetbalvereniging voor Cabauw en omstreken. "Het is al zestig jaar lang een bindende factor voor verschillende generaties. Mooi is dat niet alleen het mannenvoetbal aandacht krijgt, maar dat ook de vrouwen hier hun voetbalhobby kunnen uitoefenen. Het damesvoetbal is een belangrijk onderdeel van deze club. Wellicht levert vv Cabauw in de toekomst wel enkele Oranjeleeuwinnen!" Hij loofde verder het grote aantal vrijwilligers en sponsors, die de schouders zetten onder de nieuwbouw van de kleedkamers, zodat de vereniging er ook in de toekomst goed op staat. Na de officiële openingshandeling beten de bikkeltjes van JO9-1 het spits af van de 60 uur aaneensluitende voetbalactiviteiten. Een bonte mengeling van 'wedstrijden' stond gepland: competitiewedstrijden, walking football 40+, penaltybokaal, vaders/moeders tegen kids en een Ladies Night. Ook rondom de velden was er volop vertier.