• Uitvaartzorg De Hoeve staat garant voor een persoonlijke aanpak.
• Uitvaartzorg De Hoeve staat garant voor een persoonlijke aanpak.

In alle rust afscheid nemen van dierbare

De Hoeve: uniek voor iedereen

bergambacht • Een interview met Teun Haag, Simone Pot en Anja van Erkel, samen met eigenaar Arjan Snoek de gezichten van de nog jonge onderneming. Alle vier hebben ze een andere achtergrond en alle vier kozen ze uiteindelijk voor het uitvaartvak.

"Omdat dit een beroep is waar je écht het verschil in kunt maken voor mensen", zegt Simone Pot, office-manager van Uitvaartverzorging De Hoeve en helpende hand van uitvaartleider Teun Haag. "Ik kwam via Teun eigenlijk per toeval in dit vak terecht. We wonen naast elkaar en hij zocht iemand om zijn team te versterken. In eerste instantie dacht ik dat het niets voor mij zou zijn, maar inmiddels ben ik helemaal om. Zoals wij met De Hoeve het uitvaartvak uitoefenen, kun je er echt jezelf in kwijt en iets moois betekenen voor de nabestaanden van een overledene."

Teun Haag had al wel ervaring in de uitvaartbranche. Tot hij samen met Arjan Snoek 'De Hoeve' oprichtte, werkte hij een aantal jaren voor een grote uitvaartondernemer. "Ik heb er veel geleerd en goede ervaringen opgedaan, maar kwam ook tot de conclusie dat een uitvaart persoonlijker kan. Met De Hoeve hebben we de mogelijkheden daartoe letterlijk en figuurlijk in huis aan de Benedenberg 83 in Bergambacht. Ons rouwcentrum bevindt zich in een monumentale boerderij uit de 16e eeuw, middenin de Krimpenerwaard en omgeven door de prachtige natuur van het polderlandschap."

"In het pand en daarbuiten vind je alle ruimte om afscheid te nemen van een dierbare", vertelt gastvrouw en hoofd hospitality Anja van Erkel. "We hebben een stijlvolle en warme woonkamerruimte beschikbaar voor de rouwdienst, alsmede slaapkamers met sanitair en een keuken. Wie 24 uur per dag dicht bij de overledene wil zijn, krijgt daartoe alle gelegenheid. Het buitenterrein is uitermate geschikt om even wat te wandelen of op een bankje uit te kijken over de weidse polder. Een mooie plek om in alle rust tot bezinning te komen.

"In alles wat De Hoeve doet stralen we warmte en rust uit", zegt Teun Haag. "Die combinatie spreekt veel mensen aan. Onze locatie is zó anders dan het standaard rouwcentrum. Mensen associëren De Hoeve met een soort 'thuisgevoel'. Onze empathische instelling sluit daar goed bij aan. Wij zorgen vanaf het eerste telefoontje tot en met de uitvaart én de nazorg voor persoonlijk maatwerk, ongeacht het budget. Elke uitvaart verdient het beste en onze gemeende betrokkenheid. Wij merken en horen dat dat gewaardeerd wordt. Een fijner compliment kun je niet krijgen." Voor meer informatie: www.uzdh.nl