Levensboek

regio • "Ik heb zoveel in mijn leven meegemaakt. Al die herinneringen aan vroeger: ik zou er wel een boek over kunnen schrijven! Maar wie kan mij daarmee helpen?"
Deze vraag kwam van mevrouw Van der Vlist uit Polsbroek en de NPV (Nederlandse Patienten Vereniging) Lopikerwaard kon haar hiermee van dienst zijn. Samen met Nel Cornelisse en Ellen Ruitenbeek voerde mevr. Van der Vlist gesprekken en zocht ze foto's uit rondom verschillende levensthema's zoals opvoeding, relaties, opleiding, werk, wonen en hobby's. Ook haar dochter verdiepte zich in de stamboom en bundelde dit in het boek. Wie ook in aanmerking komen om samen met een vrijwilliger een levensboek te schrijven, kan contact opnemen met NPV Lopikerwaard, via telefoonnummer 0348-550724.


'Het ontstaan van de K'waard'

krimpen a/d ijssel • Paul in het Veld van de Werkgroep Archeologie - Historische Kring Krimpen houdt zondag 2 juni in het Streekmuseum Krimpenerwaard een lezing over 'Het ontstaan van de Krimpenerwaard'.

Voor het jaar 1000 was de Krimpenerwaard een woestenij met vrij spel van eb en vloed. Hier leefde de sporadisch aanwezige mens van de jacht en de visserij. De ontginningsgeschiedenis en de gevolgen die het had voor het aanzien van het landschap van de waard wordt aan de hand van beelden en vondsten verteld. De lezing begint 14.30 uur en de toegang is vrij. Aanmelden kan via: info@streekmuseumkrimpenerwaard.nl.