125 kruisjes

schoonhoven • Op de slotavond van de Schoonhovense wandelvierdaagse werden vrijdag twee bijzondere deelnemers in het zonnetje gezet. Ben Gubbels en Mia Noomen deden respectievelijk voor de 65ste en 60ste keer mee met het wandelfestijn.

Namens de organisatie, Spomuza, waren er bloemen en veel lof voor het tweetal.

Beide jubilarissen vinden het zelf niet zo'n prestatie om jaar-in, jaar-uit de Schoonhovense avondvierdaagse te lopen. De 77-jarige Ben Gubbels: "Je moet gewoon de ene voet voor de andere zetten. Het is misschien wel een beetje een verslaving, want als je de eerste avond hebt gelopen wil je toch graag dat kruisje aan het einde van de week halen."
De avondvierdaagse in de Zilverstad is bepaald niet het enige wandelevenement waar Gubbels al vele jaren aan meedoet. Ook andere wandelingen en de Nijmeegse vierdaagse heeft hij al meerdere keren volbracht.

Teenslippers
Dat geldt ook voor Mia Noomen uit Bergambacht. Haar prijzenkast is meer dan gevuld met medailles en kruisjes van allerlei wandelevenementen.

Ze weet zich haar eerste Schoonhovense avondvierdaagse nog goed te herinneren. "Ik was 12 jaar en stond met m'n moeder langs de kant. Toen er een groep soldaten voorbij kwam, zei ik: 'ik wil ook meedoen'."

En zo gebeurde het dat Mia de allereerste keer op haar teenslippers de avondvierdaagse uitliep. Het bekertje karnemelk, dat uitgedeeld werd bij de Bol, weet ze zich nog goed te herinneren. En blaren, daar heeft ze nog nooit last van gehad. Mia Noomen en Ben Gubbels hopen ook volgend jaar weer van de partij te zijn. Eerstgenoemde: "Wandelen is niet alleen goed voor je lijf, het maakt ook je hoofd leeg. En onderweg kom je zoveel moois tegen. Ik wandel elke dag."