Districtstitel voor Piotr Havik

bergambacht • Piotr Havik won in Zevenhuizen de Zuid-Hollandse titel tijdrijden bij de eliterenners. De Beatcoureur uit Ammerstol reed de 16,5 km met een gemiddelde van bijna 50 km/uur in een tijd van 20.24 minuten.

Belofterenner Ruben Buitendijk uit Lekkerkerk eindigde in zijn categorie als achtste. Eliterenner Diederik Deelen uit Berkenwoude, die tegenwoordig in Spanje woont, werkt en koerst, zet goede uitslagen neer. Door een sleutelbeenbreuk liet succes op zich wachten, maar inmiddels heeft Deelen, die uitkomt voor het Smartdry Cycling Team, vier top-10 tien resultaten op zijn naam staan. De derde plaats in de Classica Isaac Galvez is tot nu toe zijn beste uitslag.


Topsprongen in Jaarsveld

jaarsveld • In Jaarsveld werd zaterdag onder prima omstandigheden (bijna windstil) en op een hoog niveau gesprongen. De toeschouwers, die woensdagavond op Salmsteke ook al van een spannende wedstrijd konden genieten, kwamen opnieuw aan hun trekken.

Nu zorgden de topsenioren Wilco van Amerongen (Benschop) en Jaco de Groot (Kamerik) voor supersprongen en seizoenrecords, terwijl woensdagavond de junioren Lucas van Eijk (Vlist) en Reinier Overbeek (Benschop) hetzelfde deden. Ander hoogtepunt was dat Wendy Helmes (IJsselstein) aan één sprong genoeg had voor winst bij de dames.

De uitslagen: senioren: 1. Jaco de Groot, 21.39 meter; 2. Wilco van Amerongen, 20.64; 3. Rian Baas/Utrecht, 19.79; 4. Erwin Timmerarends/Montfoort, 19.66; 5. Thomas van Midden/Vlist, 19.16. Dames: 1. Wendy Helmes, 14.98; 2. Dymphie Baas/Oudewater, 14.70; 3. Demi Groothedde/Jaarsveld, 14.31; 4. Julia van Eijk/Haastrecht, 13.65; 5. Iris Mulder/Vlist, 12.95. Junioren: 1. Reinier Overbeek/Benschop, 18.44 meter; 2. Daniel Cluistra/Haastrecht, 17.45; 3. Lucas van Eijk/Haastrecht, 17.12. Jongens: 1. Mark van der Horst/Schoonhoven, 16.90 meter; 2. Harmen Timmerarends/Montfoort, 16.64; 3. Roy Velis/Benschop, 16.19. Meisjes: 1. Laura Maaijen/Haastrecht 13.82. Deze week zijn de springers actief in Linschoten, waar ook verre sprongen mogelijk zijn.


Geslaagde meidenclinic

ouderkerk a/d ijssel • VV Spirit kijkt terug op een meer dan geslaagde meidenclinic. Het evenement werd in samenwerking met Excelsior en met ondersteuning van Team Sportservice Krimpenerwaard georganiseerd.

Twee uur lang waren er acht verschillende oefenvormen, waarbij leuke prijzen te winnen waren. Wat de clinics dit jaar een extra succes maakten was de aanwezigheid van het Excelsior Barendrecht Vrouwenteam.
Spirit is sinds drie jaar flink actief om de beste en grootste meidenafdeling van de regio te worden. Inmiddels heeft de Ouderkerkse voetbalvereniging acht meidenteams en één vrouwenelftal. De ambitie is een verdubbeling van het aantal teams en een hoger sportief niveau. Daarbij wordt nadrukkelijk de samenwerking met de KNVB en Excelsior gezocht. Voor meiden die graag bij Spirit willen voetballen, zijn er op de zaterdagen 22 en 29 juni en 5 juli de jaarlijkse Zomer Meiden Clinics voor leden en niet-leden. Voor aanmelding:
meidenvoetbal@vvspirit.nl.