Programma nacompetitie

Zaterdag 1 juni: Lopik-Jonathan; Oud-Beijerland-FC Perkouw; Lekkerkerk-PPSC; Bergambacht-Maense.

Zondag 2 juni: HOV/DJSCR SEP-Haastrecht.


Dilettant onderuit bij FC IJsselmonde

krimpen a/d lek • Dilettant speelde een prima eerste helft, maar liet daarna de teugels vieren. FC IJsselmonde profiteerde van die inzinking en won uiteindelijk met 4-2 op het warme kunstgrasveld. Dilettant trad vanwege blessures aan met een gelegenheidselftal, dat niettemin 45 minuten prima veldspel op de mat legde. Dat werd uitgedrukt in treffers van Marnix van den Adel en Remco Mulders. IJsselmonde liet dat niet op zich zitten en sloeg toe toen Dilettant verslapte. In de slotfase werd 1-2 omgezet in 4-2. Bij Dilettant gaat Max Rikkelman in een lager elftal verder en heeft Jeffrey Schoevers aangegeven te stoppen. Van DCV komt spits Damian Brussee over.


SPV'81 pakt punt

polsbroek • In een matige wedstrijd, waarin beide ploegen veel kansen misten, speelde SPV'81 thuis met 2-2 gelijk tegen Bodegraven. De gasten kregen voor rust nog de meeste mogelijkheden om te scoren. Dit lukte pas vlak voor rust. In de tweede helft kwam de thuisclub sterk terug. Sander Koolwijk en Twan Koorevaar brachten de Polsbroekers aan de goede kant van de score. Bodegraven, dat gecoacht wordt door voormalig SPV-trainer Frits van Dijk, kwam in de slotfase verdiend langszij. SPV-voorzitter Theo Sangers: "We zijn vooral blij dat we in de zes laatste wedstrijden acht punten verzamelden en de laatste plaats over konden doen aan Rijnstreek."


Ammerstol vergeet score te verdubbelen

ammerstol • Ammerstol won met 4-1 van SDV, maar miste de mogelijkheden om de Rotterdammers, die met een kermiselftal verschenen, op een nederlaag met dubbele cijfers te trakteren. Sterker nog; het eerste doelpunt was een eigen goal van Jeffrey Spierdijk. Daarna was Ammerstol bij de les en had het een groot overwicht. SDV hoopte met een 'handbalverdediging' de nederlaag te beperken. Raymond Spierdijk zorgde voor 1-1 waarna het over en uit was met het rammelende SDV. Gouderak ging met 7-0 onderuit bij kampioen Nieuwerkerk, die nog iets goed te maken had na een eerdere nederlaag aan de Kattendijk.


Lopikerwaard jeugdtoernooi

lopik • Op het sportcomplex van sv Lopik wordt zaterdag 15 juni het Lopikerwaard-jeugdtoernooi gehouden.

Hiermee wordt traditioneel door de jeugdspelers van de vier voetbalverenigingen uit de gemeente Lopik het voetbalseizoen afgesloten. Vanwege de indeling in verschillende KNVB-districten voetballen deze jeugdspelers in competitieverband niet tegen elkaar.

De organisatie van de vijftiende versie van dit jeugdtoernooi is in handen van sv Lopik. Er doen namens de voetbalverenigingen Benschop, Cabauw, Polsbroek en Lopik jeugdteams vanaf de mini's t/m JO19 mee. Het evenement duurt van 08.30 tot circa 16.30 uur.

Meer informatie: www.lopikerwaardtoernooi.nl