• De vrijwilligers worden bedankt voor bewezen diensten.
• De vrijwilligers worden bedankt voor bewezen diensten.

Succes buurtbus 505/504 leidt tot inzet 'volgbus'

regio • Vanwege het succes van de Syntus Buurtbus 505/504 wordt de vervoerscapaciteit in de vroege ochtenduren op het traject Schoonhoven-Oudewater-Woerden v.v. verdubbeld. Dit gebeurt met ingang van 2 september.

"In de afgelopen periode is het regelmatig voorgekomen dat met name in de ochtendspits en bij slechte weersomstandigheden passagiers moesten blijven staan en wachten op alternatieve buslijnen", verklaart voorzitter Cees Frankhuisen. "Van 7.00 tot 9.00 rijden na de zomervakantie nu twee bussen in plaats van één. Ofwel vanaf Schoonhoven twee ritten naar Woerden en twee ritten terug. De inzet van een grotere buurtbus is niet mogelijk, waardoor we twee bussen van acht passagiers achter elkaar laten rijden. Als de eerste bus vol is, kunnen passagiers in de volgbus plaatsnemen."

Ook zal na de zomervakantie, vanuit de aanwezige vervoersbehoefte bij de ondernemers van de Tappersheul in Oudewater, lijn 505 een uur eerder -om 7.03 uur- van Woerden Station Zuidzijde vertrekken.

De Syntus Buurtbus 505/504 onderhoudt op alle werk- en zaterdagen met haar ruim zeventig vrijwilligers een busdienst met vaste dienstregeling op het traject Woerden-Oudewater-Schoonhoven-Lopik-IJsselstein-Montfoort.

"De toegenomen bekendheid en populariteit onder de passagiers leidt tot nog steeds toenemende passagiersaantallen", stelt Frankhuisen, die tijdens de algemene ledenvergadering werd benoemd tot nieuwe voorzitter. Hij volgt hiermee waarnemend voorzitter Peter van der Peet op. Embrecht van Groesen werd benoemd tot secretaris.

Uitbreiding van de dienstregeling en een natuurlijk verloop vragen om extra chauffeurs/vrijwilligers. Frankhuisen: "Wij zoeken vrijwilligers die zich een dagdeel per week willen inzetten voor het algemeen belang. Hij of zij dient over een gedegen rijervaring (rijbewijs B) te beschikken." Voor meer informatie: www.syntusutrecht.nl of via e-mail: secretaris@buurtbuswij505.nl.

Op de laatste algemene ledenvergadering van Buurtbusvereniging WIJ505/504 werden tevens enkele leden in het zonnetje gezet omdat zij inmiddels al 12,5 jaar trouw hun ritten rijden.