woensdag 22 mei

Modeshow
14:00-16:00, Schoonhoven, welzijnscentrum, Oranjeplaats 45b
Hoffmans Damesmode houdt een modeshow. Iedere bezoeker krijgt één gratis kop koffie en doet gratis mee met de loterij. Meer informatie is verkrijgbaar bij Stichting SWOS: 0182-384550 of e-mail: activiteiten@swoschoonhoven.nl

donderdag 23 mei

Bingo
14:00, Stolwijk, Het Kwartier
Bingo van de lokale seniorencommissie. Er zijn weer leuke prijzen te winnen. Op donderdag 30 mei (Hemelvaartsdag) is er geen activiteit.

vrijdag 24 mei

Driegangendiner
17:30, Ouderkerk aan den IJssel, De Drie Maenen
Deelnemers kunnen genieten van een driegangendiner. De organisatie is in handen van Stichting Trefpunt Geerestein. Entree is 11 euro, inclusief consumptie. Opgeven kan bij Martha Flier: 06-57251248.
www.centrum-geerestein.nl

Bingo
19:30, Benschop, kantine vv Benschop, Koningin Wilhelminastraat 27
Er worden tien rondes gespeeld voor 12,50 euro, inclusief een kopje koffie of thee. Na afloop is er een mooie verloting. Eventueel later aansluiten i.v.m. de avondvierdaagse is ook mogelijk na de kleine pauze rond 20.45 uur. Dan kost deelname 10 euro.

zaterdag 25 mei

Vogelmarkt
09:00-12:00, Bergambacht, clubgebouw De Vogelvrienden, Dijklaan 57
Markt voor wie volièrevogels wil kopen of verkopen of problemen heeft met eigen vogels. Ook voor advies over het houden van vogels is het handig om langs te komen.

Inzameling spullen
10:00-12:00, Lopik, De Schaapskooi (achter kerk aan de Dorpstraat)
Inzameling van spullen voor de rommel- en boekenmarkt van de NH-kerk. Grotere spullen kunnen worden opgehaald. Voor een afspraak kan gebeld worden met Diny de Bruijn: 0348- 553248.
www.hervormdlopik.nl

Voorjaarsverkoping/rommelmarkt
10:00-14:30, Krimpen aan den IJssel, Sebakerk, Koningin Wilhelminaplein 1
Jaarlijkse voorjaarsverkoping/rommelmarkt, ten behoeve van zending, evangelisatie en Israël. Het aanbod bestaat uit tweedehands- en nieuwe boeken, groente en fruit, brood en gebak, cadeauartikelen, Zeeuwse bolussen, planten en streekproducten. Verder veel activiteiten voor kinderen.

Spullen gevraagd
10:00-12:00, Jaarsveld, Verenigingsgebouw, Kerkstraat 7
Inzameling van spullen en kleding voor de jaarlijkse rommelmarkt. Grote spullen kunnen in overleg worden opgehaald. Voor een afspraak: 0348-702928.

Themadag 'Golderake'
10:30-15:30, Gouderak, Gemaal Verdoold
Historische vereniging 'Golderake' houdt haar jaarlijkse themadag. Dit keer met een foto-expositie gebaseerd op het verenigingsleven van Gouderak. De koffie staat klaar.

Voorjaarsconcert
20:00, Krimpen aan de Lek, Hervormde Kerk, Dorpsstraat 1
Christelijk gemengde zangvereniging Soli Deo Gloria geeft een voorjaarsconcert. Aan dit concert werkt het mannenensemble Maranatha uit Ouderkerk aan den IJssel mee. Entree is vrij. Wel is er een collecte aan de uitgang.

Jubileumconcert
20:00, Jaarsveld, NH-kerk
Christelijk gemengde zangvereniging De Lofstem uit Jaarsveld houdt onder leiding van Cees van der Slik een jubileumconcert ter gelegenheid van het 75-jarig bestaan. Dit concert zal extra feestelijk worden door de medewerking van de Lopikse burgemeester Laurens de Graaf (trompet), Pia Schütz (sopraan) en Jan Verweij (orgel). Toegang is vrij. Na afloop is er koffie in het verenigingsgebouw naast de kerk.

zondag 26 mei

Love & Hope door Vita Nova
15:00, Haastrecht, hervormde kerk
Concert van vrouwenkoor Vita Nova met als titel 'Concert of Love & Hope. Kaarten à 10 euro zijn verkrijgbaar bij Woninginrichting Gebr. Bakker aan de Hoogstraat 55 te Haastrecht. Met het concert steunt het koor Anneloes Molenaar, die in augustus aan een bouwproject voor scholen voor de allerarmste kinderen in Gambia gaat deelnemen, Anneloes verzorgt voor het concert de traktatie. Tien procent van de kaartverkoop gaat naar het project.

dinsdag 28 mei

Bodemdaling en monumentenzorg
20:00, Schoonhoven, Brasserie Springer BOVEN
Op uitnodiging van Historische Vereniging Schoonhoven geeft geeft Nico Willemse een lezing. Het onderwerp is: 'Bodemdaling, Schoonhoven en monumentenzorg'. De bodem daalt; niets nieuws onder de zon. Het blijkt echter dat de effecten op de diverse panden echter danig verschillend zijn. Een navrant voorbeeld van de relevantie in Schoonhoven is het monumentenpand 'De Spreeckende Esel' aan de Haven naast de Grote Kerk. Recent nieuw onderzoek naar deze verschillen in Gouda, toonde aan dat een en ander sterk afhankelijk is van de diverse funderingen maar dat deze in een Middeleeuwse stad nergens dezelfde zijn, zelfs niet 'bij de buren'. De aanpak van restauraties heeft daarom nogal wat voeten in aarde. Nico Willemse, laat de resultaten zien en legt uit welke problemen dit oplevert voor de monumentale panden in de binnenstad en hoe daar mee kan worden omgegaan.
Leden en belangstellenden zijn welkom.