• Vreugde bij spelers van Spirit, verdriet bij die van Nieuwenhoorn.
• Vreugde bij spelers van Spirit, verdriet bij die van Nieuwenhoorn. Foto: René Bitter

Knappe uitoverwinning Ouderkerkers

Spirit verrast Nieuwenhoorn

ouderkerk a/d ijssel • De thuisclub wilde in het spoor blijven van koploper Neptunes-Schiebroek en nam de leiding. Invaller Tjerk de Koning, die nog maar een minuut in het veld stond, maakte de gelijkmaker. Deze tegenvaller kwam Nieuwenhoorn niet meer te boven. De Ouderkerkers, die hun laatste wedstrijden zorgenvrij kunnen spelen, kregen de overhand. Timme van Hof en Giorgo Getrouw scoorden na fraaie aanvallen. "Het verdedigingsduo Max van Herk/ Lars van der Wijngaard speelde ijzersterk", vertelde elftalleider Jan Moerman lyrisch. "De voorzetten van Laurens Visser waren om in te lijsten. Spirit, dat de competitie als vijfde gaat beëindigen, heeft ondanks een wat mindere fase halverwege het seizoen prima gepresteerd."
DCV kwam op eigen veld niet verder dan een 2-2 gelijkspel tegen Hellevoetsluis. In het gelijkopgaande duel zocht de thuisclub via Carlo de Reuver, die de laatste weken goed op schot is, naar de openingstreffer. Die viel echter aan de andere kant. De Reuver was kort voor rust wel doeltreffend. Na de fraaie gelijkmaker verzilverde de spits een assist van Patrick Groen. In de tweede helft deden beide clubs opnieuw niet voor elkaar onder. "Het afronden van de kansen lukte na rust niet meer," merkte DCV-trainer Ronald Klinkenberg op. "De Reuver was wel dichtbij zijn derde goal. Johan van Wageningen kwam een teenlengte te kort om een voorzet van Patrick Groen binnen te schieten. Het behalen van de derde plaats, die recht geeft op deelname aan de nacompetitie, is nog in zicht na het verlies van Sparta. Deze club treffen we zaterdag in Rotterdam en mijn spelers hebben maar een opdracht en dat is winnen."
Lekkerkerk verloor met 0-2 van CION, dat zich dankzij deze zege veilig speelde. Lekkerkerk moet zaterdag stunten tegen FC Perkouw in Berkenwoude en hopen op puntverlies van Schoonhoven om de nacompetitie te ontlopen. Het scorende vermogen liet Lekkerkerk (opnieuw) in de steek. Mooie kansen werden om zeep geholpen. "De tegenstander schiet drie keer op ons doel en van die schoten waren er twee raak", aldus aan balende Lekkerkerk-trainer Mark van der Zee.