SV Lopik in zwaar weer

lopik • Lopik, dat in degradatienood verkeert, verloor thuis met 0-1 van FC Almere, dat dankzij deze zege de derde periodetitel wint. De bezoekers gingen vol voor de winst en kwamen nog voor rust op voorsprong. Daarna verzuimde Almere de score uit te bouwen. De Lopikse sluitpost Twan Schimmel was een te grote sta-in-de-weg. "We hebben niet veel kansen gehad tegen deze uitstekend voetballende ploeg", vertelde Lopik-trainer Bert van Schaik. "Maar goed, zolang het maar 0-1 blijft weet je het nooit. Echt grote kansen op de gelijkmaker kregen we helaas niet. Aankomende zaterdag wordt de uitwedstrijd tegen Loosdrecht cruciaal voor ons. Als hekkensluiter Odysseus'91 wederom wint en wij verliezen opnieuw, dan kunnen we zelfs nog rechtstreeks degraderen. Ik hoop op een ander scenario."

Benschop nog niet veilig

benschop • Benschop verloor met 2-3 van Veensche Boys en moet aankomende zaterdag in de streekderby tegen het IJsselsteinse IJFC een goed resultaat behalen om boven de nacompetitiestreep te blijven. De thuisclub miste spelmaker Martijn de With, die op huwelijksreis is. De gasten begonnen stroef, maar kwamen steeds beter in de wedstrijd. Via de zijkanten maakten de gasten uit Nijkerkerveen het Benschop steeds moeilijker. Een openingstreffer kon niet uitblijven. Toen die viel, verzuimden Jimmy Vendrig en David Verweij de gelijkmaker te scoren. In de tweede helft kwam Veensche Boys counterend op 0-2. Op dat moment gaf niemand meer een stuiver voor de jubilaris. Uit het niets kopte Verweij raak op aangeven van Reda Reddam. Dit tweetal herhaalde kort daarna deze actie. Benschop was tevreden met het ene puntje, maar daar dacht de tegenstander drie minuten voor tijd anders over.

FC Perkouw doet goede zaken

berkenwoude • FC Perkouw won in Rotterdam met 1-6 van hekkensluiter Excelsior en staat met nog een wedstrijd te gaan aan de leiding in de derde periode. Een rake kopbal van Dennis Bodegom leek de voorbode van een hoge score, maar de thuisclub verzette zich met woord en daad. De arbiter moest het duel even staken vanwege te heftig commentaar op zijn leiding. Na die afkoelingsperiode was Perkouw niet in staat zijn voorsprong uit te bouwen. "In de tweede helft hing zelfs de gelijkmaker in de lucht", aldus verdediger Maarten Adriaanse (33), die mogelijk zaterdag tegen Lekkerkerk zijn laatste wedstrijd speelt. "Julian van Lith zette ons met zijn score weer op de goede weg. Bovendien liet de thuisclub het toen lopen. Door goals van Kevin Guttink, Arie Plug en twee van mij liepen we uit naar 0-6. In de slotfase redde Excelsior nog de eer. Als het ons lukt via de nacompetitie te promoveren naar de tweede klasse, plak ik er nog een seizoen aan vast."

Gouderak weert zich kranig

gouderak • Gouderak verloor na een 1-0 voorsprong met 1-4 van CKC uit Kralingseveer. In de beginfase ging de strijd gelijk op. Nelis Speksnijder opende de score. Pas vlak voor rust kwam de nummer twee op de ranglijst langszij. De Gouderakse sluitpost Stef Hoogendoorn hield de gasten na rust lange tijd van scoren af. De 1-2 kon hij niet voorkomen. Nadat Gerben Slaman en Bob Olde Heuvel goede kansen op de gelijkmaker lieten liggen, sloeg CKC toe.