'KNVB maakt er een potje van'

regio • Vertegenwoordigers van de KNVB maakten deze week tijdens een bijeenkomst in Delft, die door de Belangenorganisatie Amateur Voetbalverenigingen (BAV) was georganiseerd, bekend dat het afschaffen van de derde en vierde klassen voor verenigingen in West 2 voorlopig niet doorgaat.

De KNVB komt hiermee terug op een eerder besluit om vanaf volgend seizoen geen vierdeklassenvoetbal meer aan te bieden in West 2 en om het seizoen erop een streep door de derde klassen te zetten. De drie zondagderdeklassers uit de Krimpener- en Lopikerwaard, Cabauw, Haastrecht en Stolwijk, zijn verdeeld over de ontstane situatie.

Het bestuur van Stolwijk maakte vorige week bekend, dat het merendeel van de leden akkoord gaat met het besluit om volgend seizoen al over te stappen naar de vierde klasse van het zaterdagvoetbal ondanks het feit dat handhaving - die inmiddels gerealiseerd is - mogelijk was. "Ik ben sprakeloos", zegt Stolwijk-voorzitter Edo Burger. "Ik ben al verschillende keren gebeld met de vraag of we toch een zondagclub blijven. Daar kan ik niks over zeggen. We wachten als club eerst de officiële reactie van de KNVB af. Ik vind wel dat de KNVB er een potje van maakt."

Bij Haastrecht overheerste de gedachte om bij degradatie over te stappen naar het zaterdagvoetbal. Handhaving via de nacompetitie - als die er nog komt, vraagt technisch coördinator Jan Willem Koorevaar zich af - is nog mogelijk. "We gaan eerst in overleg met elkaar." De leden van Cabauw kozen er donderdagavond voor om vanaf volgend seizoen op de zaterdag te spelen.

De KNVB zal binnenkort een persbericht verspreiden, waarin de gewijzigde zienswijze over zondagvoetbal in de derde en vierde klasse in West 2 zal worden gecommuniceerd.