Haastrecht en Stolwijk in evenwicht

haastrecht • De (voorlopig?) laatste El Vlistico, die behalve om de eer nergens meer om ging, eindigde zondag in een puntendeling. Beide clubs scoorden een keer.

Haastrecht, dat al zeker was van deelname aan de nacompetitie, startte goed en bouwde een overwicht op. Spits Thijmen Raateland zette de thuisclub op voorsprong. Stolwijk, dat volgend seizoen ondanks het behoud van het derdeklasserschap kiest voor het zaterdagvoetbal, kwam er voor rust sporadisch uit. In de tweede helft waren de rollen omgekeerd. De Stolkers kwamen via Jelle Verkade verdiend langszij. "Daarna kon het alle kanten op," vertelde Haastrecht-trainer Edwin de Bruin. "Geen van beide teams wilde verliezen. Wij willen met een goed gevoel beginnen aan de nacompetitie, terwijl Stolwijk zijn laatste duel in het zondagvoetbal niet met een nederlaag wilde afsluiten."


Een te lief SPV'81 verliest

polsbroek • SPV'81 verloor zaterdag in en tegen Woerden met 3-0. Aan alle Woerdense goals gingen fatale Polsbroekse fouten vooraf. Balverlies van Ivo Sluijs, die er net twee weken vakantie op had zitten, leidde de openingstreffer van de thuisclub in. De tweede tegentreffer viel, nadat laatste man Martijn de Heer plots een overtal aan Woerdenaren op zich af zag komen. "We spelen veel te naïef", merkte SPV-trainer Gert Alblas na afloop op. "Ik had gehoopt dat we de opgaande lijn van de laatste weken hadden kunnen doortrekken. Door die snelle eerste treffer, liepen we meteen achter de feiten aan. Jammer dat Thomas Spelt een goede kans miste om ons terug in de wedstrijd te brengen." Bij de derde tegentreffer stonden alle groenwitten te 'dromen'. De Woerdense linksback onderschepte een te zachte pass en stoomde van eigen helft op sluitpost Jeroen Both af. De solist rondde zijn actie fraai af.


Bergambacht neemt de tijd

bergambacht • Bergambacht werkte zaterdag aan zijn doelsaldo door het Rotterdamse Hillegersberg met 8-0 te kloppen.

Een kwartier voor tijd waren nog maar vier Rotterdammers gearriveerd op sportpark De Hofkamp. Na een half uur stonden er tien tegenstanders in het veld, waarna de scheidsrechter de wedstrijd liet beginnen. "Later kwamen er nog drie spelers opdagen," vertelde Bergambacht-trainer Bert Potuyt lachend. "Vroeger was Hillegersberg best een lastig te bespelen ploeg voor ons, maar nu hadden we geen moeite met deze opponent. Erik Kuiper (2x), Luuk Botter en Twan Schmidt scoorden voor rust. Farouk el Kadiri (2x), Pieter Meijer en Kelvin Potuyt na rust. Omdat we door uit de competitie nemen van HOV/DJSCR veel goals inleverden en naar de derde plaats afzakten, moeten we zoveel mogelijk treffers maken om CKC, dat een beter doelsaldo heeft, op de ranglijst te passeren. In de nacompetitie geeft een tweede plaats recht op een thuiswedstrijd. Met deze zege hebben we een goede stap gezet."


Terug naar Spirit

ouderkerk a/d ijssel • Kevin Guttink en Julian van Lith zullen volgend seizoen weer uitkomen voor Spirit. Beiden komen over van FC Perkouw, waarvoor zijn respectievelijk één en vier seizoen actief zijn geweest.