Reinier Overbeek geeft visitekaartje af

vlist • De debuterende junior Reinier Overbeek won zaterdagavond in Vlist de polsstokverspringwedstrijd in zijn leeftijdklasse. De Benschopper bleef met een sprong van 18.27 meter zijn plaatsgenoot Matthieu van Vuuren (17.68 meter) ruim voor.

Thuisspringer Chris Anker (17.10 meter) bleef steken op de vierde plaats. De Benschopse springster Fabiënne Overbeek (14.62 meter) maakte na lang blessureleed haar comeback bij de vrouwen. Alleen nationaal kampioene Dymphie Baas-van Rooijen (15.73 meter) uit Oudewater sprong verder. Bij de mannen moesten de Vlister broers Thomas (19.19 meter) en Wouter van Midden (18.62 meter) genoegen nemen met de vierde en vijfde plaats. Utrechtenaar Rian Baas (19.75 meter) pakte de hoofdprijs. In de meisjescategorie boekte Suzanne Mulder (12.50 meter) een thuiszege. Bij de jongens verraste Schoonhovenaar Mark van der Horst met een pr van 16.29 meter met zijn derde plaats.


Nederlaag Ammerstol

ammerstol • Ammerstol, dat zaterdag halfweg met 0-1 leidde, verloor in Rotterdam in een wedstrijd met twee gezichten met 3-1 van Swift Boys. In de eerste helft was Ammerstol de bovenliggende partij en nam via Wilco van Abkoude een verdiende voorsprong. De Ammerstollenaren 'vergaten' de marge te vergroten door twee opgelegde kansen te missen. Tijdens de theepauze werd besloten dat dan maar na rust te doen. "We kwamen er echter niet meer aan te pas", vertelde Ammerstol-speler Mick de Lange. "Een zondagsschot betekende de gelijkmaker. De rebound van een schot waarbij de bal vanaf de lat weer het veld inkwam, ging er ook in. We gingen nog tevergeefs op jacht naar de gelijkmaker. De derde tegentreffer viel in de slotfase. Erg teleurstellend deze nederlaag."