• Nel de Wit is een halve eeuw in dienst bij damesmodezaak Stekelenburg.
• Nel de Wit is een halve eeuw in dienst bij damesmodezaak Stekelenburg. Foto: Adri Verhoeven

Nel 50 jaar in dienst bij Stekelenburg

schoonhoven • Nog een kleine week en dan is het zover. Dan viert Nel de Wit haar 50-jarig jubileum als verkoopster van damesmodezaak Stekelenburg in Schoonhoven.

Op 28 mei 1969 stapte Nel 's morgens de winkel binnen als medewerkster en dat doet de pittige Schoonhovense nog steeds. Vijf decennia lang maakte en maakt zij als 'rots in de branding' deel uit van het verkoopteam. En dat gaat gevierd worden. Dat gebeurt op dinsdag 28 mei in de zaak aan de Lopikerstraat. Iedereen is uitgenodigd om Nel de hand te schudden en tegelijkertijd de nieuwste damesmode te bewonderen.

Niet alleen voor Nel de Wit (inmiddels 68 jaar en al een poosje pensioengerechtigd), maar ook voor Leon en Monique Stekelenburg is aanstaande dinsdag een bijzondere dag. "Ik ken Nel al bijna mijn hele leven", aldus Leon. "Toen ik 5 jaar oud was kwam zij bij mijn ouders in dienst en samen met haar ben ook ik met de winkel meegegroeid."


Bezige bij

Leon en Monique praten vol lof over Nel. "Zij is niet alleen een heel goede kracht, maar heeft ook hart voor de zaak. Na vijftig jaar vind Nel het nog steeds een feestje wanneer klanten met een blij gevoel de deur uitgaan." Leon omschrijf Nel als 'een bezige bij'. Toch heeft zij besloten om er deze zomer na een halve eeuw voorzichtig een punt achter haar loopbaan te zetten. "Ik heb inmiddels ook een kleinzoon waar ik van kan genieten, maar ik heb tegen Leon gezegd dat hij in noodgevallen altijd een beroep op me kan doen."

Toen Nel in 1969 bij de familie Stekelenburg ging werken, was de zaak net verbouwd. "We verkochten vooral kinderkleding, korsetten, bh's en babyuitzet." Stekelenburg groeide in de jaren erna altijd mee met de veranderde behoefte van de klant. Inmiddels is de modezaak gericht op de modebewuste vrouw van tussen de 16 en 80 jaar. "En vond ik het vroeger leuk om mensen een hele babyuitzet te verkopen, nu kan ik er nog steeds van genieten wanneer dames lachend en goed gekleed de deur uit lopen."