Sleeuwenhoek onthult naam

schoonhoven • Wethouder Lavinja Sleeuwenhoek zal op woensdag 29 mei op feestelijke wijze de naam van het ontmoetingscentrum aan het Lopikerplein 1 in Schoonhoven van Vierstroom Zorg Thuis onthullen.

Het ontmoetingscentrum is sinds begin dit jaar geopend en uitgegroeid tot dé plek voor mensen met dementie (die nog thuis wonen) en hun naasten. Bezoekers kunnen deelnemen aan verschillende activiteiten die aansluiten bij hun persoonlijke wensen en mogelijkheden. Te denken valt aan samen koken, tuinieren of klussen. Het uitgangspunt is dat gestimuleerd wordt om dat wat iemand graag doet en nog kan, zolang mogelijk te blijven doen.

In het ontmoetingscentrum geven professionele begeleiders informatie en advies en beantwoorden vragen over het omgaan met dementie. Bijzonder is dat het team van professionals en vrijwilligers ook ondersteuning biedt aan de mantelzorgers. Gedurende het jaar worden in het ontmoetingscentrum ook diverse informatiebijeenkomsten georganiseerd voor belangstellenden. De feestelijke onthulling van de naam van het ontmoetingscentrum is om 15.00 uur. Wie aanwezig wil zijn op de bijeenkomst kan zich opgeven via: 088-0900481 of per e-mail: oc.schoonhoven@vierstroomzorgthuis.nl.