Woninginbreker opgepakt

gouda/krimpenerwaard • In Gouda is dinsdag een verdachte aangehouden van een inbraak in Bergambacht. De inbraak vond een week eerder plaats. De verdachte kwam tijdens het opsporingsonderzoek in beeld van de politie.


Verkoop boeken bibliotheek

schoonhoven • De bibliotheek in Schoonhoven verkoopt van vrijdag 24 tot en met woensdag 29 mei tijdens openingstijden haar oude voorraad boeken. Een boek uit de collectie voor volwassenen kost 1 euro; voor jeugdmaterialen betalen leden 0,50 euro. De redenen waarom de materialen afgeschreven worden kunnen divers zijn. Het gaat bijvoorbeeld om titels die niet of nauwelijks meer geleend worden, zogenaamde 'kastdochters'. Een andere reden kan zijn dat de informatie achterhaald is. Dat geldt met name voor onderwerpen waarbij ontwikkelingen snel verlopen, zoals computerprogramma's, social media, reisgidsen en boeken voor spreekbeurten. Vieze, kapotte en stukgelezen boeken gaan rechtstreeks naar het oud papier. Elke week komen dozenvol nieuwe boeken om de collectie aan te vullen.


Ledenavond NVWK over gebiedsbod

berkenwoude • De Natuur- en Vogelwerkgroep Krimpenerwaard (NVWK) praat dinsdag 21 mei met leden en belangstellenden over Panorama Krimpenerwaard en het onlangs ingediende gebiedsbod. Na het vaststellen van de Strategische Visie in 2017, de omgevingsvisie en Panorama Krimpenerwaard in 2018 lijken de plannen van de gemeenten Krimpenerwaard en Krimpen aan den IJssel om een extra oeververbinding aan te leggen in combinatie met de bouw van duizenden extra woningen (verpakt in gebiedsbod) volkomen logisch. Maar wat betekenen deze plannen voor de natuur en het landschap van de Krimpenerwaard? Dat wordt deze avond besproken. De avond begint 20.00 uur en is vrij toegankelijk.