Opknapbeurt

krimpen a/d ijssel • Rijkswaterstaat pleegt de komende maanden onderhoud aan de Hollandsche IJsselkering bij Krimpen aan den IJssel. Dit kan op een aantal momenten de scheepvaart hinderen.
Er vinden diverse werkzaamheden plaats. Zo worden de sluisdeuren uitgerust met nieuwe geluidssignalen en optische seinen die de sluis hoorbaar en beter zichtbaar maken. Verder wordt de versleten onderdorpel (een houten stootdemper aan de onderkant van de stalen schuif) vervangen. Ook worden nieuwe masten met camera's geplaatst, waarmee voor brugwachters het zicht op de sluis verbetert. Daarnaast komen er stopstrepen op de wand van de sluizen, waardoor schepen verder kunnen doorvaren.


Spullen rommelmarkt

lopik • In verband met de te houden rommelmarkt van de Hervormde kerk in Lopik -in april 2020-, is de organisatie al op zoek naar bruikbare goederen. Meubels, aardewerk, glas, elektrische apparatuur en overige spullen zijn welkom. Iedere laatste zaterdag van de maand is er gelegenheid om spullen in te leveren. Zaterdag 25 mei is de Schaapskooi, achter de kerk aan de Dorpstraat, hiervoor open van 10.00 tot 12.00 uur. Er staan dan medewerkers klaar om spullen in ontvangst te nemen. Tevens is dan ook de boekenmarkt te bezoeken in de benedenzaal. Grotere spullen voor de rommelmarkt worden wekelijks op zaterdag door vrijwilligers opgehaald (ook in Schoonhoven en IJsselstein. Voor meer informatie: 0348- 553248 of kijk op de website: www.hervormdlopik.nl