Stijging aantal diefstallen

benschop • Politie Lopik constateert een stijging van het aantal diefstallen bij woningen en bedrijven langs de lintbebouwing aan de Benedeneind en Boveneind in Benschop. De politie adviseert om woningen, schuren en loodsen goed af te sluiten: 'Wees alert op verdachte situaties en bel direct 112'.


Bijeenkomst over laaggeletterdheid

lopik • Welzijnsinstelling Pulse organiseert woensdagavond 22 mei een avond over laaggeletterdheid. Nico Fonville uit Houten vertelt zijn verhaal over hoe het is om moeite te hebben met lezen en schrijven.

De bijeenkomst wordt gehouden van 20.00 tot 21.30 uur in gebouw Vogelzang, aan De Akker 41.
"Schaamte, onbegrip en voor dagelijkse bezigheden afhankelijk zijn van anderen. Moeite hebben met lezen en schrijven heeft grote gevolgen", stelt Ans Versteeg namens Pulse. "Wanneer je informatie niet goed begrijpt, is de kans groot dat je minder zelfredzaam, minder sociaal actief en minder gezond bent dan geletterde mensen. Je vindt bijvoorbeeld niet zo snel een baan en je hebt minder grip op je geldzaken en gezondheid."
Sinds november 2018 is Nico Fonville Taalambassadeur voor de Stichting Lezen en Schrijven. Taalambassadeurs zijn (oud-)cursisten, die vanuit hun eigen ervaringen duidelijk maken hoe ingewikkeld het leven is als je basisvaardigheden zoals lezen, schrijven, rekenen of werken met de computer onvoldoende beheerst.

Fonville heeft een boeiend verhaal te vertellen en zit nog steeds op les bij Prago. "Je bent nooit te oud om te leren", zegt hij. "In Lopik worden er door Pulse mogelijkheden geboden om de taal- of computervaardigheden te verbeteren."

Het verhaal van Fonville wordt deze avond muzikaal omlijst door Geert-Jan Dussel. Vanuit het Taalhuis is de Karmac bibliotheek aanwezig om de speciale boekcollectie voor deze doelgroep te tonen. Onder de aanwezigen wordt aan het eind van de avond een prijs verloot.

Voor meer informatie: Ans Tersteeg, 06-24332706/a.tersteeg@stichting-pulse.nl


Opfriscursus verkeerstheorie

schoonhoven • De SWOBV organiseert op dinsdag 28 mei, 10.00 tot 12.30 uur, een opfriscursus verkeerstheorie voor automobilisten, scootmobielgebruikers en andere weggebruikers. Plaats van handeling is De Tulp, Burg. Huijbrechtstraat 2 te Bergambacht

De cursus wordt gegeven omdat er wijzigingen voor de verkeersregels zijn geweest. Daarnaast versterken de deelnemers de kennis over de voorrangsregels. Hoe zit het met scootmobiels, hebben fietsers van rechts voorrang en wat is de maximumsnelheid van een bromfietser op de rijbaan? Wat is een turborotonde, hoe zit het met een uitvaartstoet..?

De cursus bestaat uit een 50-tal vragen. Op deze vragen zal het antwoord en een toelichting worden gegeven. De cursus wordt geleid door lesinstructeur Gerrit Verkaik uit Lekkerkerk. Deelname kost 5 euro per persoon. Aanmelden kan tot vrijdag 24 mei via 0182-350012/info@swobv.nl