Hoofdrol voor Carlo de Reuver

regio • Carlo de Reuver was de grote man bij DCV in de topper tegen koploper Neptunus-Schiebroek. De oud-spits van Excelsior scoorde driemaal op het veld van de Rotterdammers en nam daarmee de totale productie van de Krimpenaren voor zijn rekening. DCV won de slijtageslag met 2-3.

Daar zag het overigens lange tijd niet naar uit, want Neptunus-Schiebroek pakte twee keer een voorsprong. De Reuver schoot op aangeven van Jeffrey Raghoebar de droom van de lijstaanvoerder aan flarden, waardoor de strijd om de bovenste plek weer helemaal open ligt.

Spirit had moeite om op gang te komen. De tweedeklasser uit Ouderkerk stond tegen hekkensluiter SSS uit Klaaswaal al na 4 minuten met 0-1 achter en mocht niet mopperen dat het daarbij bleef. Nog voor de pauze zorgde Giorgio Getrouw voor de gelijkmaker. Voor trainer Richard van Capellen aanleiding om zijn mannen wakker te schudden. In de tweede helft was de creativiteit terug en liep Spirit uit naar 4-1 door treffers van Raoul Haliwela, Tim van der Zee en Mick Veldhoen. De laatste komt volgend seizoen uit voor CKC.

FC Perkouw speelde zich dankzij een 5-2 zege op IJVV De Zwervers uit Rotterdam-IJsselmonde zo goed als veilig en kan zelfs nog als derde eindigen.

Bergambacht kwam in Rotterdam niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel tegen Zestienhoven, dat streed voor zijn laatste kans om deelname voor de nacompetitie af te dwingen. "We zijn duidelijk niet in goede doen," erkent Bergambacht-trainer Bert Potuyt. "Het is zaak om de juiste vorm weer te pakken met het oog op de nacompetitie. Door het uit de competitie halen van het Rotterdamse HOVDJSCR leveren wij 24 goals in en zakken we op doelsaldo achter CKC, dat zaterdag tegen koploper Nieuwerkerk 1-1 gelijkspeelde, naar de derde plaats. Op het slechte veld konden we geen potten breken. Zelfs niet toen de Rotterdamse doelman vanwege het maken van hands buiten zijn zestienmetergebied rood kreeg. We creëerden nauwelijks kansen."

Dankzij een 2-0 zege op Moerkapelle boekte SPV'81 zijn eerste thuisoverwinning en deed het tegelijkertijd de rode lantaarn over aan de Rijnstreek, dat verloor. De defensies van beide ploegen gaven voor rust nauwelijks kansen weg in een wedstrijd waarin de wind, die dwars over het veld stond, het spel bemoeilijkte. In de tweede helft gooide de thuisclub de schroom van zich af. Sander Koolwijk opende de score op aangeven van Nick Spelt.

"Het was zo'n wedstrijd waarin de ploeg die het eerste scoorde de drie punten zou pakken," aldus SPV-trainer Geert Alblas. "Na de voorsprong bleven we bij de les. Het lukte Moerkapelle niet om gevaarlijk te worden. Nadat Thomas Spelt en Sander Koolwijk geen geluk hadden in de afwerking, schoot Martijn de Heer de bal uit een vrije trap in de kruising. Gelukkig zijn we nu geen hekkensluiter meer."

Gouderak kreeg te weinig bij Bolnes. De formatie van trainer Raymond Noordam verloor met 2-1. De rood-witten hadden ten minste een punt verdiend. De scheidsrechter floot vooral vanuit de middencirkel en keurde op appel van de grensrechter van Bolnes een goal van André Espinoza af. De wedstrijd ging gelijk op. Uit een prima aanval scoorde Bolnes de 1-0 en niet veel later lag nummer twee in het net. Gouderak liet het er niet bij zitten en kwam via de sterk spelende Bob Olde Heuvelt terug tot 2-1. De gewenste gelijkmaker kwam er niet meer.