Stolwijk stapt over naar zaterdagvoetbal

stolwijk • De kogel is door de kerk: zondagderdeklasser Stolwijk stapt met zijn eerste twee teams over naar het zaterdagvoetbal.

Dit betekent dat de hoofdmacht instroomt in de vierde klasse van het zaterdagvoetbal. Het tweede elftal komt volgend seizoen uit in de reserve vierde klasse. Een tweede optie was om in het seizoen 2020/2021 de overstap te maken. Instroming in de derde klasse van het zaterdagvoetbal was dan mogelijk.

Een werkgroep bracht de afgelopen acht weken de mogelijkheden en behoeften van de dorpsclub in kaart. Uit een enquête bleek dat 63% van de ondervraagden koos voor een directe overstap. Tijdens de buitengewone ledenvergadering viel het besluit om niet langer te wachten. De lagere elftallen blijven op zondag voetballen. Het bestuur moet nu op zoek naar een nieuwe trainer.

Stolwijk sorteert hiermee voor op een gewijzigde competitieopzet. Komend seizoen verdwijnt de 4e klasse in het zondagvoetbal in West 2; het jaar daarop is de KNVB van plan ook de 3e klasse in dit district te schrappen.