Krimpense schakers kampioen

krimpen a/d ijssel • Voor het eerst in de geschiedenis van Schaakclub Krimpen gaat de hoofmacht in de eerste klasse van de KNSB spelen.

De unieke prestatie van het achttal kwam tot stand nadat het in de laatste wedstrijd RSC 't Pionneke met 3-5 versloeg. Harold van Dijk, Kevin Nguyen, Floris Doolaard boekten een overwinning. Wiggert Pols, Arne Pols, Marcel Glissenaar en Peter Glissenaar kwamen remise overeen met hun tegenstander, Diederick Casteleijn verloor. Krimpen heeft in de eindrangschikking een punt voorsprong op Zuid-Limburg en kon de champagne ontkurken.

Van Midden komt een meter tekort

regio • Polsstokverspringer Thomas van Midden eindigde zaterdag in de openingswedstrijd van het seizoen achter de ongenaakbare Woerdenaar Jaco de Groot (20.04 meter) als tweede. De Vlistenaar sprong 19.04 meter.

Haastrechtenaar Ricardo Faaij (18.63 meter) en Benschopper Wilco van Amerongen (18.16 meter) werden respectievelijk vierde en vijfde.

Bij de vrouwen waren er geen podiumplekken voor Iris Mulder (Vlist, 12.59 meter) en Demi Groothedde (Jaarsveld, 12.53 meter). Junior Lucas van Eijk uit Haastrecht pakte met een sprong van 17.60 meter de winst in zijn categorie voor Lopiker Timon de Haay (16.77 meter) en Haastrechtenaar Daniel Cluistra (16.23 meter). Aankomende zaterdag wordt er in Vlist gesprongen.

Eerste plaats voor Cherlaine

gouderak • Cherlaine van den Herik (11) heeft in haar categorie (Jeugd N2 - eerste divisie) de halve finale van de Nederlandse kampioenschappen turnen gewonnen.
Na een stabiele wedstrijd mocht de Gouderakse op de hoogste podiumtrede plaatsnemen. De topprestatie leverde haar een plek in de meerkampfinale op. Daarnaast wist ze zich op de onderdelen sprong, balk en vloer te plaatsen voor de toestelfinales. De finale van het NK turnen eerste divisie vindt in het weekend van 15 en 16 juni in Tilburg plaats.