Actie tegen geluidoverlast motoren

krimpenerwaard • Een campagne om geluidsoverlast van motoren in de Krimpenerwaard tegen te gaan is maandag van start gegaan.

De bewonersactiegroep Geluidoverlast Motorfietsen in de Krimpenerwaard, gemeente Krimpenerwaard, politie Eenheid Den Haag en de Motorrijders Actie Groep (MAG) hebben hiertoe de handen ineen geslagen. De actie bestaat uit het plaatsen van spandoeken met de tekst 'Welkom, maar mag het iets zachter?' op negen verschillende plaatsen in de gemeente Krimpenerwaard; een informatiekaart over de Krimpenerwaard en het belang en de waarde van het geluid van de stilte en -op 9 en 10 juni- een informatiestand bij de pont in Schoonhoven om aandacht voor het probleem te vragen.

"Veel motorrijders hebben geen idee dat ze overlast veroorzaken voor grote groepen inwoners van de Krimpenerwaard", zegt Tony Hardenberg van de Actiegroep Geluidoverlast Motorfietsen in de Krimpenerwaard. "Via de campagne wordt hun gevraagd om niet in grote groepen te rijden, te rijden met lage toeren en geen toertochten te houden door stiltegebieden." Gerwin Batten, voorzitter van de belangenvereniging voor motorrijders MAG, geeft aan dat het om een relatief kleine groep motorrijders gaat, die het voor de anderen verpesten. "De MAG heeft als doel om motorrijders in vrijheid en veilig van hun motor te laten genieten, maar zonder dat anderen daar last van hebben. Dat gaat zowel om snelheid als om geluid. Wij willen voorkomen dat gebieden als de Krimpenerwaard door overlast voor motorrijders afgesloten worden."

Mochten de maatregelen onvoldoende effect hebben dan kunnen bewoners geluidoverlast melden op de website van de gemeente en van de politie.