Krimpen Open

krimpen a/d ijssel • Lions Club Krimpen aan den IJssel organiseert op zaterdag 29 juni de negende editie van 'Krimpen Open'.

Net als eerdere jaren vindt het toernooi plaats op golfbaan Crimpenerhout. Met de opbrengst van het toernooi worden drie plaatselijke goede doelen ondersteund: Stichting Veteranen Krimpen, Hulp aan laaggeletterden en Stichting Leergeld Hollandsche IJssel.

Iedere golfer/golfster die in het bezit is van een golfvaardigheidsbewijs is welkom. Men kan zowel individueel als per flight van vier personen inschrijven. Degenen voor wie de golfsport nog nieuw is, kunnen deelnemen aan een clinic van zo´n anderhalf uur. De inschrijfkosten bedragen 65 euro per persoon en 225 euro per flight. De kosten voor de clinic bedragen 30 euro per persoon.

Gebaseerd op de ervaringen uit het verleden rekent de organiserende golfcommissie op een spannend en vooral gezellig toernooi. Inschrijven kan via www.krimpenopen.nl


Omgaan met stress

lopik • ZZpijl houdt op dinsdag 14 mei een bijeenkomst die in het teken staat van stress.

Liseth de Boer-Bakker, fysiotherapeut en yin-docent, gaat in haar lezing dieper in op wat stress fysiek en mentaal met mensen doet en waarom je er zo moe en slecht gehumeurd van kan worden. Het blijft niet bij een theoretisch verhaal. Aan het eind van de avond gaan de deelnemers (als het goed is) meer ontspannen naar huis en hebben ze nieuwe kennis en vaardigheden opgedaan om ook thuis en op de werkvloer zich praktisch te ontspannen. De bijeenkomst vindt vanaf 20.00 uur plaats in Ontmoetingskerk IJsselstein (Andorrastraat 2). Aanmelden kan via zzpijl.nl. Ook niet-leden zijn welkom.


Gift voor verwendagen

krimpen a/d ijssel • Inloophuis De IJssel, de ontmoetingsplaats voor kankerpatiënten in de regio, is blij verrast met een gift van Jumbo Krimpen aan den IJssel en Roparun. Hierdoor kunnen de vrijwilligers van het inloophuis in beide gemeenten voor dertig kankerpatiënten met hun mantelzorgers een verwendag gaan organiseren. Het moet een échte verwendag worden, met voet- en stoelmassage, handverzorging, een styliste, sieraden maken en nog veel meer. De verwendagen zullen in het najaar plaatsvinden.


Nieuwe lakens en biljartballen

haastrecht • Biljartclub Hof van Stein heeft nieuwe lakens en ballen gehad. Gulle gevers waren Mario Overbeek van Overbeek Container Control (OCC) uit Rotterdam en Marco van Dommelen van Gebr. Van Dommelen Groothandel in bloemen en planten uit Haastrecht.
Doel van de biljartvereniging is om 55-plussers uit Haastrecht en omgeving de mogelijkheid te bieden om in hun eigen omgeving te biljarten. De vereniging telt 28 leden. Zij kunnen in dienstencentrum Hof van Stein elke werkdag van 13.00 tot 17.00 uur gebruik maken van twee biljarttafels. Twee teams spelen in de Krimpenerwaard 55+-competitie. Met een erewedstrijd tussen John Timmer en Henk Oosterwijk werden de nieuwe lakens en ballen ingewijd.